Venstre: Bandekriminalitet skal give dobbelt straf

Kriminelle rockere og bandemedlemmer får det ikke nemt, hvis Venstre får sine finanslovønsker opfyldt.

Der er nemlig lagt op til en hård linje over for bandekriminalitet i Venstres udspil til næste års finanslov, som partiet præsenterer mandag.

En tryghedspulje på en kvart milliard skal ifølge partiet bidrage til, at danskerne skal føle sig tryggere på gaden og i deres hjem.

Kriminalitet skal med Venstres egne ord altid straffes, så det kan mærkes.

Venstre har sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative sammensat en bandepakke, der slår hårdt ned på de kriminelle.

I den sammenhæng vil Venstre give dobbelt straf til al rocker- og banderelateret kriminalitet.

Regeringen lancerede sidste år en ny bandepakke, som gjorde det muligt, at der kan gives dobbelt straf for visse alvorlige bandeforbrydelser.

Venstre tager nu skridtet videre og åbner op for dobbelt straf i alle tilfælde af bandekriminalitet. Rockere og bandemedlemmers mulighed for prøveløsladelse afskaffes samtidig.

Et andet punkt i tryghedspuljen er en styrket indsats mod udenlandske kriminelle.

Stadig flere østeuropæere sidder inde i danske fængsler, og det vil Venstre lave om på. Det skal ske gennem EU-Parlamentet og med aftaler mellem landene, som skal gøre det nemmere at sende de kriminelle udlændinge hjem til afsoning.

Med Venstres udspil vil det også blive nemmere at blive udvist ved kriminalitet. Derudover skal brud af indrejseforbuddet straffes hårdere.

Pengene vil partiet hente i blandt andet udviklingsbistanden og på at rulle udlændingepolitikken tilbage.

Tryghedspuljen skal også sikre virksomheder en forbedret retssikkerhed i skattesager samt give 15-årige mulighed for kørekort til knallert og 17-årige mulighed for kørekort til bil.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip