Venstre giver De Radikale skattebank

De Radikale siger ét og gør noget andet om marginalskatten, som danskerne betaler af den sidst tjente krone.

I sommer ville partiet sænke skatten, men nu hæver regeringen det såkaldte skrå skatteloft. Hidtil har ingen skatteyder betalt mere end 51,5 procent i skat.

Sådan siger Venstres finansordfører Peter Christensen om, at regeringen i hemmelighed hæver det skrå skatteloft i finanslovaftalen med Enhedslisten.

Det øger ifølge Jyllands-Posten skatten for 460.000 danskere, men bryder ifølge Peter Christensen ikke skattereformen

- Nej, for vi har ikke lavet bindinger på hinanden. Men jeg har svært ved at forstå, hvordan Det Radikale Venstre for et halvt år siden ville have os til at sænke marginalskatten. Så går der et halvt år. Så hæver de den igen, siger Peter Christensen.

Venstre afviste regeringens udspil som hæver bundskatten med 0,19 procentpoint og sænker personfradraget med 900 kroner. Venstre ville spare i det offentlige og reformere kontanthjælpen for at betale lavere erhvervsskatter, siger han.

- Der er jo hverken hoved eller hale i regeringens politik. Jeg forstår godt, hvorfor regeringen tilfører flere penge til cirkus-uddannelsen i finansloven, siger Peter Christensen.

Han vil ikke love, at Venstre fjerner det højere skrå skatteloft, hvis partiet vinder magten ved næste folketingsvalg. Regeringen har lavet så mange ulykker, påpeger han.

- Vi er nødt til at holde igen på verdens største offentlige sektor, og så holde igen på skatten. Ellers ender vi med at have meget lidt at leve af i Danmark. Man bliver altså ikke rig af at klippe hinanden, siger Peter Christensen.

 

 

Dagens Gossip