Venstre: Minister må forklare ghetto-penge

Det forarger Folketingets største parti, Venstre, at store dele af en særlig pulje til udsatte boligområder tilsyneladende er røget direkte i kommunernes pengekasser og aldrig har nået de udsatte områder.

- Jeg er chokeret over, at pengene åbenbart ikke går til projekter, der skal sikre, at de her ghettoområder bliver en del af det omkringliggende samfund, siger boligordfører Louise Schack Elholm (V).

- Det var hele idéen med puljen, at vi skulle sikre, de her boligområder vil blive en bedre del af lokalsamfundet, og så skulle der laves nogle helhedsplaner.

Hun kræver nu, at by-, bolig- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S) tager affære.

- Jeg vil have ministeren på banen i den her sag, for Venstre er en del af forligskredsen, siger ordføreren.

Det samme gør Dansk Folkeparti.

- Det er vigtigt, at pengene bliver brugt på det, de er beregnet til, og ikke til alt muligt andet, siger boligordfører Karina Adsbøl (DF) i en skriftlig kommentar.

Ifølge Carsten Hansens ministerium ligger puljen dog formelt under Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Sidste år vedtog Folketinget en særlig pulje til udsatte boligområder på 354 millioner kroner.

Ifølge fagbladet Boligen hældes mindst 281 af de 354 millioner i stedet direkte i kommunekasserne.

Puljen skulle ifølge lovforslaget tilfalde kommunerne til "løsning af de sociale problemer, der er store i bestemte områder i landet, typisk i de større byer."

Men en rundspørge, som Boligen har foretaget til de 27 kommuner, der nu har fået en bid af kagen, viser, at der ikke kommer megen ny og konkret problemløsning ud af den nye tilskudspulje.

17 af de 22 kommuner, der har villet svare på Boligens spørgsmål, oplyser, at de ikke har planer om at bruge tilskuddet til nye projekter i boligområderne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip