Venstre overdrev antallet af rumænere i fængsler

Skrevet af admin

30/07/2014

Mest læste i dag

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, erkender, at han har "skudt lidt over", når det gælder antallet af rumænere, der afsoner i danske fængsler.

Som led i Venstres lancering af et forslag om at lade udlændinge afsone under andre vilkår end danskere, siger Karsten Lauritzen onsdag til Jyllands-Posten, at "omkring 200" rumænere "konstant sidder og afsoner i de danske fængsler".

Men ifølge en opgørelse fra Kriminalforsorgen sidder der lige nu et pænt stykke under 200 rumænere i fængslerne.

Helt præcist sidder der i dag 33 rumænere i de danske fængsler, oplyser Kriminalforsorgen til Ritzau.

Dertil kommer så 112 rumænere, der sidder varetægtsfængslet og venter på, at en dommer tager stilling til deres sag.

I den seneste årsopgørelse fra Kriminalforsorgen sad 126 rumænere sidste år indespærret i Danmark på en fast udvalgt dag, som man skønner er repræsentativ. Også her var langt hovedparten af dem varetægtsarrestanter, der altså på det tidspunkt endnu ikke var dømt for noget.

Det er en stigning fra året før, hvor der ifølge Kriminalforsorgen i alt sad 103 rumænere - der udgør klart dem største gruppe af udlændinge i de danske fængsler og arresthuse - bag tremmer.

Karsten Lauritzen henviser selv til et svar til Folketinget fra februar i år, hvor der samlet set sad 154 rumænere bag tremmer. Af dem var de 37 reelle afsonere i et fængsel.

Karsten Lauritzen fastholder, at hans bud på de 200 faste afsonere er "tæt på" virkeligheden.

- Tallet er hele tiden stigende. Det er rigtig mange kortidsafsoner fra Rumænien. Jeg har måske skudt lidt over i forhold til så bastant at sige, at der hele tiden er 200 rumænere i fængslerne. Men det er tæt på, skriver han i en mail til Ritzau.

/ritzau/