Voldsom tornado-bølge dræber mindst 14 i USA

Mindst 14 personer har mistet livet, efter at en række tornadoer rasede gennem den amerikanske delstat Oklahoma og flere nabostater fredag og skabte frygt for endnu en katastrofe i området.

Stormen hærgede mindre end to uger efter, at en voldsom tornado krævede 24 menneskeliv i Oklahoma. Oprydningen efter uvejrets massive ødelæggelser er fortsat i gang.

I delstaten lyder det fra myndighederne, at i alt 11 personer er dræbt, mens tre er omkommet i nabostaten Missouri i oversvømmelser i forbindelse med stormens efterdønninger.

To af ofrene var en mor og hendes lille barn. De kørte ad en hovedvej i Oklahoma, da deres bil blev taget af det stærke vejrfænomen.

Tornadoerne slog ned sent fredag lokal tid nær Oklahoma City, og adskillige folk blev såret. Ifølge avisen Oklahoman var mindst 87 personer nødt til at søge behandling på lokale sygehuse.

I alt fem tornadoer slog ned i området omkring storbyen i stormen, der havde vindhastigheder på op mod 145 kilometer i timen. Delstaten blev også ramt af kraftige oversvømmelser og byger med hagl på størrelse med tennisbolde.

Tilmeld dig vores nye vejrside på Facebook her

I Missouri kæmper myndighederne fortsat mod store vandmasser, og guvernør Jay Nixon advarer statens borgere mod at gå eller køre gennem de oversvømmede områder.

- Missouri har været ramt ad flere omgange af alvorlige storme over de seneste uger, og aftenens farlige vejr kom efter flere dage med stærk regn, siger Jay Nixon.

- Fordi mange vandløb og floder er gået over deres bredder, er vi nødt til at være vagtsomme. Det her er fortsat en farlig situation, fortsætter han.

Fredagens storm var langt mindre ødelæggende end den tornado, der ramte Oklahoma City-forstaden Moore for næsten to uger siden. I alt blev omkring 33.000 mennesker berørt af den dødelige hvirvelstorm.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip