Wonderful Copenhagen vælger ny midlertidig formand

Wonderful Copenhagen har fået ny midlertidig bestyrelsesformand. Det bliver den nuværende næstformand Per Seerup (S), der overtager posten, efter at Michael Metz Mørch har trukket sig som formand for turismeorganisationen som følge af Eurovision-skandalen.

Det skriver Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse, efter at bestyrelsen har holdt et tre timer langt bestyrelsesmøde mandag eftermiddag.

På den lange bane ønsker bestyrelsen dog, at en erhvervsmand skal have posten, og den konstituerede bestyrelsesformand skal nu ud og finde vedkommende.

Bestyrelsen i Wonderful Copenhagen har samtidig besluttet selv at dække op til 12 millioner kroner af det 58 millioner kroner store underskud, som turismeorganisationens projektselskab ESC 2014 stod tilbage med efter Eurovision-sangdysten på Refshaleøen i maj.

De resterende 46 millioner kroner håber bestyrelsen, at Region Hovedstaden vil dække, hvilket skal godkendes på et regionrådsmøde tirsdag.

Pengene, der ventes givet som et lån, vil Wonderful Copenhagen afdrage over de kommende syv år, siger den nye bestyrelsesformand til TV2 News.

Socialdemokraten Per Seerup er også medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og skal derfor tirsdag selv være med til at godkende, at regionen låner Wonderful Copenhagen de 46 millioner kroner.

Wonderful Copenhagen meddeler desuden, at bestyrelsen i den kommende tid "vil diskutere de centrale læringspunkter, som både ledelse og bestyrelse har gjort sig af Eurovision 2014".

- Det er centralt, at fokus nu kommer tilbage på de mange resultater, som Wonderful Copenhagen sammen med byens mange aktører skaber for turismen i hovedstaden, siger Per Seerup i pressemeddelelsen.

- Turismeomsætningen bidrager med øget beskæftigelse, god økonomi, international omtale og værdifulde internationale kontakter, og dette vigtige arbejde skal der nu skabes ro omkring, fortsætter han.

Samlet set blev Eurovision-sangdysten en dyr affære. Der var oprindeligt budgetteret med 34,6 millioner kroner, men Eurovision kom til at koste hele 112 millioner kroner, hvilket var mere end tre gange så dyrt som forventet.

/ritzau/