Hvide kagemænd

Skrevet af webmaster

13/03/2018
Hvide kagemænd
Nem og lækker opskrift på julekager.
Små buttede, hvide kagemænd er populære julekager over store dele af landet. De hvide kagefigurer er også kendt som julemænd, julemand eller julesmåkager.

Dagens topnyheder

Dejlige sprøde på ydersiden og bløde indeni. Dekoreret med forskellige spiselige farver.

Opskriften er til hele familien og tager over 60 minutter at lave.

En portion giver ca. 30 kagemænd.

Ingredienser:

  • 200 gram smeltet smør
  • 4 dl mælk
  • 6 dl sukker
  • 2 teskefulde hjortetakssalt
  • 2 liter mel

Opskrift på hvide kagemænd

Fremgangsmetode:

1. Tag en skål og rør det smeltede smør, mælken og sukkeret sammen.

2. Tilsæt halvdelen af melet sammen med hjortetakssaltet i skålen og rør godt rundt.

3. Bland resten af melet i skålen indtil du en dej, der er let at arbejde med.

4. Pak dejen ind i plastik og lad den stå et køligt sted i mindst en time - gerne natten over.

5. Forvarm ovnen på 175 grader og læg bagepapir på bradepande.

6. Rul dejen ud over bordet med en halv centimeter i tykkelse. Brug småkageformer og prik kagerne ud af dejen. Løft dem bagefter over på bradepanden.

7. Bag kagerne i ca. 7 minutter. De skal være sprøde på ydersiden og lidt bløde indeni. Løft kagerne over på en rist og lad dem køle af.

8. Brug konditorfarve og tandstikker/tynd pensel til at dekorere de små hvide kagemænd.

Tips:

- Ønsker du lidt sødere smag, så kan du tilsætte 1 teskefuld vaniljesukker sammen med melet til dine kagemænd.

- Du kan med fordel lave dejen dagen før du skal bage. Den kan sagtens holde sig to-tre dage i køleskabet.