Nogle gange skal det gå lidt stærkt og være lidt syndigt. Nachos er et hit blandt store og små.
Denne opskrift kan laves på 15-20 minutter.
Til to personer (som et måltid) eller fire-seks personer som snack/forret skal du bruge:
En pose nachos/tortillachips
350 gram kyllingeinderfilet
140 gram revet mozerella eller cheddar
En dåse salsadip mellemstærk
To spiseskefulde sukrin gold eller skker
En avocado
To fed hvidløg
Seks spiseskefulde skyr
Saften af 1 citron
Frisk koriander
Syltede jalapenos
Salt og peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/d0/9f/d09f45f0bb64e41c772d10da7938b5be.webp)
Lav en marinade af fire spiseskefulde af salsaen (hvor resten skal bruges til dip senere), to spiseskefulde sukrin, en spiseskefuld citronsaft og en lille håndfuld hakket koriander.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/95/48/954819b3dd9de3f11ab74f2f3fadab6f.webp)
Skær kylingeinderfilletterne ud i stykker á cirka en centimeter. Vend kødet ned i marinaden. Lad gerne kødet trække lidt længere tid, men hvis det skal gå stærkt er 10 minutter fint.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/ae/16/ae1649b64353ffd7fc8c1a99029994e8.webp)
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/61/1c/611cdc3ff103674218759788856dd853.webp)
Imens udstenes avokadoen og kommes i en skål til guarcamolen. Tilsæt to spiseskefulde skyr, to fed knuste hvidløg og smag til med citronsaft og salt og peber.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/5c/66/5c66a7413b54a1e6c8dff7d99df9c110.webp)
Når kyllingen har trukket marinaden i mindst ti minutter, sættes en pande på komfuret med lidt olie. Vend kyllingen ud på panden med marinaden og steg den.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/d7/c2/d7c213fc0abd910451744635f3e920cf.webp)
Hæld chipsene ud i et stort eller to mindre ildfaste fade. Drys cirka 100 gram af den revne mozerella ud over (der skal gemmes lidt til toppen). Giv chipsene fem minutter i ovnen, så det passer med, at de kan tages ud, når kyllingen er ved at være færdig. Osten skal lige smelte oven på chipsene.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/aa/66/aa6625f25b6602e0f75259129cc4567b.webp)
Tag dine nachos ud af ovnen. Hæld kyllingen oven på og drys resten af osten hen over. Giv retten fem minutter yderligere i ovnen.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/e3/95/e395c720c2224049a5ce5618193ce36b.webp)
Når osten er smeltet, tages dine nachos ud af ovnen. Pynt med lidt ekstra koriander og syltede jalapenos.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/ac/10/ac1094e252645aa0eadf02ee633805a8.webp)
Servér med guacamole, salsa og skyr.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/b5/ed/b5edad342d4c0cf19826f385f99a7fff.webp)
God appetit.
Prøv også vores opskrift på mojito, som passer godt til nachos og kylling.