Sådan laver du den perfekte Thanksgiving-kalkun

Foto: Shutterstock

Her har du en opskrift på en skøn Thanksgiving-kalkun. Tilbehør kunne f.eks. være bagte søde kartofler.

Thanksgiving står for døren, og det eneste man kan servere, hvis man får gæster, er selvfølgelig en traditionel Thanksgiving-kalkun. Men hvordan får man den helt rigtige smag til kalkunen, og hvad skal man gøre for at få et dejligt sprødt skind på sin spisefugl. 

I USA kommer der ofte mange til en Thanksgiving-middag, så du får her en opskrift til otte personer.

Du skal bruge én kalkun, der vejer 4-5 kg. 

Dertil skal der laves fyld. Her kan du sagtens variere opskriften alt afhængig af, hvordan sine smagsløg er sammensat. Du kan gå ud fra følgende.

Fyld/stuffing
2 fed hvidløg
3 skalotteløg
1 dusk persille
2 æg
2-3 stilke bladselleri
2 spsk. paprika
2 dl god hønsefond
300 g godt lyst, tørt brød
200 gram bacon
2 æbler, gerne økologiske danske - ikke Pink Lady :-)
25 gram smør
1 sjat portvin

Du skal selvfølgelig også have tilbehør til din kalkun, men her må du bruge dine egen sunde fornuft. Du kan servere kartofler i alskens afskygninger, f.eks. sweet potatoes, kartoffelmos eller bagte kartofler. Prøv f.eks. bagte søde kartofler med kikærtefyld.

Fremgangsmåde

Først pilles hvidløg og skalotteløg, herefter skylles persillen. Blend det sammen med æg og paprikaen. Hvis du er til en kraftig paprikasmag, så kan du godt tilføje en ekstra ske. Hønsefonden tilføjes, så det bliver til en grødet masse. 

Skær brødet i tern
Skær bacon i tern, med mindre du har købt det i tern
Skyl æbler, fjern kernehus og skær dem i små tern

Varm smør på en pande ved kraftig varme og steg baconet
Tilsæt æbler og brød og steg videre
Tilsæt smør og portvin og kog det ind

Bland fyldet fra panden i en skål sammen med den grødede masse.

Rens og skyl kalkunen for rester af indmad.
Gnid kalkunen med salt og peber indvendigt og udvendigt.
Kom fyldet i kalkunen. Luk med kødnåle.

Kalkunen lægges med brystet nedad i et ovnfast fast. Hæld tre dl. vand i fadet. Tænd ovnen på 150 grader og steg i 2½ time.

Hver halve time skal du hælde væde fra fadet hen over kalkunen, så den ikke bliver tør. 

Efter 2½ time skal kalkunen vendes og steges yderligere 1½ time. Hvis kalkunen ikke er brun og sprød på dette tidspunkt, så sæt varmen til 220 grader og giv den et skud hurtig varme. Husk stadig at hælde vand fra fadet hen over kalkunen hver halve time.

Lad kalkunen trække ti minutter inden du serverer den med det tilbehør, som du ønsker. 

Glædelig Thanksgiving. 

Læs også

Kalkun med forårsløg og lime på krydrede søde kartofler

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip