Nye tal: kun 6 ud af 100 bid er fra muskelhunde

Skrevet af Emma Kirstine Kejser

31/01/2013
Til sammenligning er schæferen, rottweileren og gravhunden i toppen af statistikken med tilsammen 78 procent af alle hunde-bid i Danmark.

Mest læste i dag

I 2010 blev den populære muskelhund af racen Amerikansk Staffordshire-terrier forbudt, sammen med 12 andre hunderacer.

Man regner med, at endnu flere hunde i løbet af de kommende år, vil komme på listen over de ulovlige hunde. Mange af de ulovlige racer bliver oftest omtalt som muskelhunde, men hunden er måske slet ikke så grov til at bide, som vi i lang tid har troet.

LÆS OGSÅ: Sådan ser de forbudte hunde ud

Nye tal viser nemlig, at muskelhundene slet ikke, er dem som bider oftest. Egentlig ligger de i den lave ende af skalaen. Hele kategorien muskelhunde er kun indehaver af 6 procent af de årligt 5.000 registrerede hundebid, fortæller Cecilie Thorslund som har skrevet speciale på emnet hos Roskilde Universitets Center.

Ulovlige hunde

Ikke nok med det, så virker det næsten chokerende, at 78 procent af hunde-bidende er fra racerne schæfer, rottweiler og gravhund, hvilket sætter muskelhundene i et helt andet lys end tidligere.

LÆS OGSÅ: For sent for Cato: Nu strammes hundeloven op

Andre lande har tidligere haft en hundelov, men har valgt at fjerne den igen, enten fordi effekten var for ringe, eller fordi den virkede urimelig sammenlignet med statistikker for andre hunderacer, skriver Videnskab.dk

Erfaringer fra Holland, Skotland og Italien har nemlig vist, at man med hundelovgivningen hverken oplevede færre alvorlige ulykker, eller bidsager.