5 fantastiske fordele ved guarana

PA

368 uger siden

|

19/06/2017
Det siges ofte, at gode ting kommer i små pakker, og dette er specielt sandt i tilfældet med guaranafrugten. Disse små, røde og eksotiske bær kan gøre en kæmpe forskel for dig og din krop.

Dagens topnyheder

 

Denne artikel indeholder affiliate links.

Guarana er en slyngplante, der forekommer i Amazonområdet, og som specielt vokser i Brasilien, hvor man gennem mange hundrede år har anvendt bærrene til at lave kaffe. Planten består af klynger af blomster og lange fine blade, men er mest berømt for sine røde bær på omtrent størrelse med en kaffebønne.

Disse bær er yderst koffeinholdige og indeholder en koncentration på 4-8 %, som er væsentligt højere end den normale kaffebønne, der indeholder 1-2,5 % koffein. Desuden indeholder frugten både garvesyre og xanthin alkaloiderne, teofylling og theobromin.

Guarana er som kosttilskud et yderst effektivt energiboost. Koffein er et stimulerende middel, der blandt andet styrker det centrale nervesystem, hjertet, blodcirkulationen og musklerne. Frugtens rige indhold på naturligt koffein gør blandt andet guarana til et af markedets mest effektive og eftertragtede kostsupplementer. Her er et udvalg af nogle af dets mange fordele:

1. Naturlig energikilde
Grundet frugtens naturlige rige indhold på koffein, fungerer denne som en fantastisk energikilde, der stimulerer kroppens systemer og bekæmper træthed. Derudover mindskes muskelømhed, da det naturlige stimulans nedbryder mælkesyre i musklerne.

2. Øger vægttab
Guarana er et anerkendt supplement i forbindelse med vægttab. Udover frugtens appetitnedsættende effekt fremkalder den via nervesystemet fedtspaltninger, hvor de frigivne fedtstoffer i stedet omdannes til energi under motion.

3. Udrenser kroppen
Ved jævnlig indtagelse bekæmpes toksiner og skadelige stoffer i kroppen. Hermed anvendes supplementet som en naturlig detox kur, der udrenser mave- og tarmsystemet samt bekæmper forstoppelse og oppustet mave.

4. Skærper mental opmærksomhed '
Det vises, at guarana har positiv indflydelse på intellektuelle præstationer og den mentale sundhed. Desuden forbedrer de koffeinholdige bær blodcirkulationen til hjernen og skærper den mentale årvågenhed.

5. Naturligt middel mod stress
Koffein er anerkendt som en naturlig stimulans, der har positive effekter på humøret og styrker fokus på velvære samt opmærksomhed. Supplementet kan derfor hjælpe med at lette stress og forbedre humøret. I forlængelse af ovenstående hjælper guarana også mod mange andre helbredsmæssige problemer såsom smerter, tømmermænd, blodpropper, diarré og mindsket sexlyst. Det siges, at planten har magiske egenskaber, og den har vist sig at hjælpe mod så mange ting, at den kaldes for ”den magiske frugt”.

Hvordan tager jeg guarana? Guarana kan indtages på mange forskellige måder, og det forekommer blandt andet i en lang række energi- og læskedrikke. Gennem de seneste par år er frugten især blevet populær i sammenhæng med vægttab, og derfor findes den som supplement i både pulver- og kapselform. Hos WeightWorld kan man købe et bredt udvalg af guarana, og produkterne indeholder udelukkende naturlige ingredienser, som alle har til formål at styrke din krop.