Advarsel: Du skal straks stoppe med at klippe dine negle på denne måde

Du bør stoppe med at klippe dine negle skævt øjeblikkeligt.

Klipper du dine negle skævt ned i siderne, risikerer du at få såkaldte nedgroede negle. Nedgroede negle gør ikke bare forbandet ondt, men det kan også være decideret uhygiejnisk, give hård hud, ligtorne, blødninger, længerevarende smerter, bakteriedannelser og infektioner i kødet omkring neglene:

Både fødder og hænder er dagligt udsat for større mængder af bakterier – hænderne, fordi de er i kontakt med alt, du rører ved, og fødderne, fordi de ofte er pakket væk i en halvlun sko, som bakterier trives i - og derfor udgør den nedgroede negl en risiko, hvis den fx er skyld i, at der kommer hul på huden i området. 

Kombinationen af at klippe en negl forkert og de bakteriefyldte miljøer betyder derfor desværre, at man risikerer, at neglene borer hul i hud og kød, danner sår og dermed er en invitation til infektioner, trykgener og sårdannelser.

Læs også: Stop dig selv: Derfor kan det være livsfarligt at pille næse

- Klipper man neglene langt ned i siderne, vokser kødet (tåens blomme) op foran neglen ude i siderne. Herved vil neglen trykke sig ind i kødet foran neglefalsen, når den vokser fremad og ud. Det giver også ømhed og smerter. Herefter klipper vedkommende så typisk neglen ned i siderne igen, hvilket lindrer smerterne her og nu. Men det er en ond cirkel. Det fortsætter jo bare igen og igen, lyder det på netdoktor.dk.

Udover de dårlige vaner med at klippe neglene forkert, skyldes de nedgroede negle typisk forkert fodtøj – nogle gange helt ned i barndommen, hvor foden og tæerne er særligt bøjelige og bløde og dermed har en øget risiko for at trykke neglen i en forkert retning.

- Opstår der eksempelvis infektion i teenageres neglefalse, er det meget svært at bekæmpe. Det hænger sammen med, at teenagerne i puberteten sveder mere og på en anden måde end voksne. Den kraftige svedproduktion skaber god grobund for bakterierne(…) Samtidig er de typiske kondisko af syntetiske materialer en ren rugekasse for bakterier, lyder det yderligere.

Læs også: 5 grunde til at forældre giver deres børn lavt selvværd - og 9 måder at gøre det godt igen

Rådet er derfor også at bevare en høj hygiejne og såvidt muligt købe fodformede sko. Derudover er det enormt vigtigt at klippe neglene korrekt. Rådene lyder således på netdoktor:

- Klip neglene lige over. Det vil sige, at neglens frie forkant skal følge tåens blødt afrundede facon.
- De to hjørner på neglen skal rage lidt frem (en millimeter eller to) foran det sted, hvor neglefalsen slutter.

Læs også: Advarsel: Derfor skal du straks holde op med at bide huden af rundt om dine negle

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip