Disse fødevarer får dig til at se yngre ud

Flere fødevarer indeholder vitaminer og mineraler, der holder dig ung længere.

Det er ikke noget nyt, at man kan spise sig sund, men der findes faktisk en hel del fødevarer, man kan spise, som ikke kun holder en sund, det får også en til at se yngre ud.

En række ernæringseksperter har udpeget de bedste fødevarer, man skal spise, hvis man gerne vil holde sig ung.

Dagens.dk har samlet dem i en overskuelig oversigt herunder:

1. Kaffe

Kaffe er kendt for sine mange gode egenskaber, der rækker langt ud over at være en perfekt øjenåbner om morgenen.

Bioaktive komponenter i kaffe kan være et våben mod hudkræft, slå forskere fats i en nyligt udgivet rapport i Journal of the National Cancer Institute. Ifølge forskerne blev risikoen for at udvikle hudkræft proportionelt mindre, jo flere kopper kaffer man drak. Fire kopper om dagen nedsatte risikoen med 20 procent over en 10-årig periode i forhold til dem, der ikke drikker kaffe. 

2. Vandmelon

En af sommerens favoritter er proppet med antioxidanten lycopen, der ikke kun giver melonen sin farve, men også er rigtig god for os. 

- Antioxidanten lycopen giver vandmeloner og tomater deres røde farver, og den hjælper huden med bekæmpe skader fra UV-stråler, siger ernæringseksperten Keri Glassman.

Derudover menes det, at lycopen kan forebygge kræft, og indholdet af antioxidanten i en vandmelon er 40 procent højer end i rå tomater, hvilket svarer til en solcreme med lav faktor. 

3. Hummer

Et højt indhold af jern gør, at hummer kan være god til at behandle en række irritationer i huden - inklusiv acne .

- Jern er med til at sætte tempoet op, når hudceller skal udskiftes. Det er derfor, du finder jern i mange behandlingsformer mod acne, siger Dr. Whitney Bowe, der er professor i dermatologi ved Icahn School of Medicine.  

Folk med acneproblemer har ofte også et lavt indhold af jern i kroppen. 

4. Æg

Dine negle er lavet af protein, og derfor kan et lavt indhold af protein gør dem bløde. Hvis du vil have sunde og stærke negle, er det derfor en god ide at spise æg. 

- Æg er en god kilde til biotin, et B-vitamin-kompleks som nedbryder aminosyrer, hvilket er selve byggestenene til protein, siger Dr. Frank Lipman, der er welnessdirektør i New York. 

5. Avocado

Udover at være en fantastisk lækker spise, er avocadoen også rigtig god for huden. Det skyldes, at frugten har et højt indhold af Omega fedtsyrer, der hjælper huden med at fastholde fugtigheden i det ydre lag, siger dermatologen Whitney Bowe. 

6. Valnødder

Valnødder har et højt indhold af omega-3 fedtsyrer, der er med til at holde dit hår blødt og smidigt, ligesom valnødder indeholder E-vitamin, der modarbejder spaltede spidser. De to ting gør valnødden til en super spise, når du gerne vil beskytte og pleje dit hår. 

Derudover holder mineralerne i valnødder på hårets farve, og studier har påvist at et underskud af disse fører til udviklingen af grå hår. 

 

Dagens Gossip