Har du hår på brystvorterne? Så kan du blive ramt af denne alvorlige lidelse

Det er ikke altid til at spotte de små hår på brysterne, men hårene kan dække over alvorlig lidelse. Foto: Shutterstock

Det er ikke til at se de allermindste hår på kroppen. Har man hår på eller ved brystvorterne, så kan det dog være et alvorligt advarselstegn.

I badet eller foran spejlet om morgenen er der nok mange, der griber fat i skaberen og enten tager overskægget eller hårene på benene og under armene.

Men det er langt fra det eneste hår vi har på kroppen, for overalt sidder der masser af små mere eller mindre synlige hår, der holder huden varm og sikrer at vand og sved fjernes fra vores hud.

Det er for det meste helt ufarligt og betyder ingenting.

Men har man små hår omkring brystvorterne, så skal man alligevel være lidt på vagt, for hårene kan være en advarselslampe for langt mere alvorlige lidelser.

Læs også

Frisør farver kvindes hår med Nutella: Da hun ser resultatet, tror hun ikke sine egne øjne

I de fleste tilfælde skyldes hår på brystvorterne en hormonel ubalance, hvor kroppen der ikke produceres lige store mængder af det mandlige kønshormon testeteron eller det kvindelige østrogen.

Oplever man at der vokser hår på brystvorterne eller mellem brysterne, så kan det være et alvorligt advarselstegn. Foto: Shutterstock

Det oplever mange kvinder i forbindelse med overgangsalderen, og det er helt naturligt. Men for nogle kvinder, så bliver hårene på brystvorterne lange og grove, som på en mand, og så gælder det om at gå til lægen, skriver Mirror.

Hårene kan nemlig være en indikator for polycystisk ovariesyndrom, forkortet PCOS, som normalt rammer mellem fem til ti procent af danske kvinder i den fødedygtige alder, og tallet er stigende.  

Lidelsen skaber mange cyster på æggestokkene, hvilket medfører hormonelle ændringer og ændret ægløsning og menstruation. Men en af de absolut synligste alarmklokker er hårvæksten, hvor 70 procent af alle kvinder med PCOS oplever, at hår begynder at dukke op nye og besynderlige steder. 

Læs også

Pinligt øjeblik: Brud og gom får sved på panden, da musikken pludselig skifter under vielsen

Blandt andet på brystvorterne, men også i ansigtet i form af skæg på overlæben, mellem brysterne, på indersiden af lårene og fra navlen og ned. Behåringen bliver særlig tydelig, hvis man har meget kraftigt hår eller er mørkhåret, og hårvæksten er kun en af de mange symptomer, hvor også barnløshed, manglende menstruationer og uren hud er tydelige tegn på PCOS.

Hvis man har ekstra fedt på sidebenene, så er man i den grad i risikozonen, da to ud af tre kvinder med PCOS er overvægtige, og bare et lille vægttab er en af de mest almindelige måder at slippe af med lidelsen på, der også bliver bedre med alderen.

LÆS OGSÅ: Far hyldet på nettet: Afslører genialt trick med opvaskemaskine, som ingen kendte

Alt om små og store bryster

6 synlige ting, der sker med dine bryster, når du dropper bh’en - Her får du seks gode grunde til at lade bh’en hænge i klædeskabet og give dine bryster en pause fra den indeklemte tilværelse. 

Er dine bryster forskellig størrelse? Her er forklaringen - Det er helt normalt, at ens krop ikke er fuldstændig symmetrisk. Det samme gælder brysterne. Selvom det kan være irriterende, når man skal købe bh og tøj, har det faktisk en rigtig god forklaring.

Tjek dine bryster lige nu: Disse 7 symptomer kan være tegn på brystkræft - Selvom du tænker, kræft er noget, der rammer andre folk, bør du holde et vågent øje med signalerne på brystkræft, som hvert år rammer næsten 5000 danske kvinder. 

Store bryster - Du finder mange frække historier med store bryster på Dagens.dk, men det kan være svært at finde dem alle på en gang. Så vi har lavet denne liste med nøgne kvinder, der viser deres store bryster frem.

 

 

Dagens Gossip