Hvordan lindrer man stress? Her er de 16 bedste trykpunkter på kroppen

webmaster

362 uger siden

|

03/08/2017
Sundhed
Hvordan lindrer man stress
Foto: Shutterstock
Hverdagens stressede liv kan være overvældende ind imellem og have ødelæggende virkninger på personlige forhold,og livskvalitet samt yderligere skabe alvorlige sundhedsproblemer, såsom depression, forstyrret søvn og højt blodtryk.

Dagens topnyheder

Mange mennesker bruger moderne medicin til at lindre stress og angst; Disse lægemidler bærer dog også risiko for misbrug, og har langvarige virkninger på dit helbred. Et sundt alternativ er akupressur. Det anvender pres på specifikke punkter for at lindre stress, hvilket er en hurtig, effektiv og langsigtet løsning.

Trykpunkter for at lindre stress

Akupressur er en form for terapi baseret på de samme principper som akupunktur, hvor tryk påføres visse punkter på kroppen ved hjælp af hænderne. Alle de følgende punkter kan hjælpe dig med at lindre stress.

1. Three Mile Point

Dette trykpunkt er placeret på forsiden af ​​benet, fire fingre under knæskiven og en fingerbredde mod benets yderside, mellem skindbenet og benmusklen. Anvendelse af pres på dette punkt genopretter udholdenhed, energi, koncentration og hjælper med at regulere energiflowet. Påfør trykket i ca. et minut på begge ben.

2. Great Rushing

Dette punkt kan placeres bag på foden mellem storetå og nummer to tå. At lægge pres på dette punkt hjælper dig med at berolige sindet tilstrækkeligt til at træffe bedre beslutninger, fordi du opfatter din situation tydeligere. Det kan også hjælpe med til at reducere eller stoppe smerter, især i underlivet, ved at regulere menstruationer og hjælpe med at lindre spasmer.

3. Grandfather-Grandson

Dette punkt er placeret på fodens mediale side, i fodens svang, tre fingre bredde bag storetåens base. Tryk på dette punkt hjælper med akutte mavesmerter, oppustethed og spænding, dårlig appetit, smerter omkring de øvre centrale og nedre abdominale områder, diarré og uregelmæssig menstruation.

4. Inner Gate

Dette punkt er placeret på håndfladesiden af underarmen, på en linje, der løber fra pegefingeren og langemand til tre fingerbredder over håndleddet. Dette er endnu et  trykpunkt, der kan lindre stress og desuden beskytte hjertet mod trykken i brystet, overvældende stress, hjertesmerter, hjertebanken og smerter i hypochondrium. Lindrer desuden kvalme og fremmer dyb vejrtrækning.

5. Outer Gate

Dette trykpunkt finder du på bagsiden af underarmen, tre fingerbredder over håndleddet, mellem de to sener.

Når der tilføjes tryk på disse trykpunkter hjælper det på feber, hovedpine, rødme, hævelser og smerter i øjnene. Det gør det også nermmere at kontrollere kramper i arme og ben.

6. Union Valley

Dette trykpunkt befinder sig mellem pegefingeren og tommeltotten. Når der trykkes på dette punkt hjælper det på mavesmerter, forstoppelse, diarré og dysenteri. Det regulerer også ansigts- og hovedområdet, styrker immunforsvaret og kan medvirke til at sætte en fødsel i gang.

7. Central Treasury

Dette trykpunkt ligger to fingerbredder over det punkt, hvor armene møder brystet. Det er et af trykpunkterne til at lindre stress, hvilket hjælper med hoste, astma, vejrtrækning og desuden med at kontrollere bryst-, skulder- og rygsmerter. Punktet  kan også bruges til at styrke milten samt behandle udspilet mave.

8. Wills Chamber

Du finder dette trykpunkt nederst på ryggen i midjen, ca. 3 fingerbredder fra rygbenet. Når der puttes pres på dette punkt, så hjælper det med at behandle det psykologiske/åndelige aspekt af nyrerne. Det toner nyrerne, fremmer vandladning og styrker lænden. Det kan også bruges til at styrke viljestyrken.

9. Heavenly Pillar

Punktet er placeret i nakken, én fingerbredde under bunden af kraniet indenfor den nederste hårgrænse. Anvendelse af pres på dette punkt hjælper mod svimmelhed, nakke stivhed, smerter i skulder og ryg samt ledbåndssmerter.

10. Crooked Marsh

Dette punkt er placeret på indersiden af begge arme nær den nederste ende af albuen, når armen er bøjet. Fordelene omfatter lindring fra angst, nervøs mave, opkastning, mavesmerter, ubehag i brystet, albue-smerter og smerter i armene.

11. Shoulder Well

Dette punkt kan findes på skulderkanten, halvvejs mellem bunden af ​​din nakke og toppen af skulderen. Som et af trykpunkterne for at lindre stress, hjælper det med svimmelhed, hovedpine, nakkestivhed og begrænsninger i armene. Det giver også fordele for brysterne (fremmer amning) og fremmer fødsel.

12. Spirit Gate

Punktet er placeret på begge underarme på lillefingersiden på linjen ved håndledene. Spirit Gate er punktet for følelsesmæssige problemer, især overdreven angst og bekymring. Det giver lindring for følelsesmæssige ubalancer, søvnløshed, nervøsitet, frygt, angst, irritabilitet og glemsomhed.

13. Third Eye Point

Dette punkt findes i panden, hvor næsebroen møder panden og midtpunktet mellem øjenbrynenes to medialer ender. Akupressur her lindrer hovedpine, svimmelhed, nervøsitet, søvnløshed og blødning fra næsen.

14. Sea of Tranquility

Dette punkt er placeret nær midten af ​​brystbenet, 3 fingerbredder op fra bunden af ​​brystbenet i midtpunktet mellem de to brystvorter. Ved pres kan trykpunktet give lindring fra vanskeligheder eller ubehag ved at synke, angst, depression, nervøsitet, brystspænding, hysteri og mange andre følelsesmæssige ubalancer.

15. Ear Shenmen

Dette punkt er placeret en fingerbredde under øvre del af øret i den indre fold. Det hjælper med at regulere kroppens indre organer, strukturer og funktioner. Det afstresser og kan også bruges til afvænningsbehandling, humørsygdomme, fedme og smertelindring.

16. Gushing Spring

Dette punkt er placeret på fodsålen. Tegn en linje ned med din tommelfinger mellem 2. og 3. tå til en tredjedel af vejen ned ad din fod. Tryk let med tommelfingeren og ælt derefter området med tommelfingeren i ca. to minutter. Dette punkt hjælper med at lindre hovedpine, smerter i nakken, svimmelhed, kvalme, opkastning, hævelse i svælg et, tørhed i tungen, dysuri og forstoppelse.

Vær forsigtig: Hvis du i øjeblikket har livstruende forhold som hjertesygdomme, kræft eller anden alvorlig sygdom, så bør du kontakte din læge, før du praktiserer akupressur.