Mand tog på hospitalet med stærke smerter i siden: Læger gør utroligt fund

12/09/2017 16:15

Emil Ryttergaard

Sundhed
En 64-årig mand tog på skadestuen med forfærdelige smerter. Da lægerne så mandens skanningsbillede, måtte de operere med det samme.

Mest læste i dag

Det var helt ulidelige smerter, som en 64-årig mand fra den amerikanske stat Californien oplevede, da han endelig måtte krybe til korset og tage på hospitalet. 

Manden havde voldsomme smerter i siden, og kunne ikke tisse om hans liv afhang af det. 

Lægerne undersøgte manden, og da han endelig fik lavet en CT-skanning, opdagede lægerne en enorm blæresten.

Blæresten dannes, når blæren ikke tømmes helt, efter man har været på toilettet. Hver gang vi går på toilettet for at tisse, for vi ikke altid tømt blæren helt på grund af den position som afløbet i blæren sidder på.

Derfor vil der næsten altid være en mængde urin tilbage i blæren, og under de rette omstændigher, kan der dannes små krystalliske sten i blæren. 

I 90 procent af alle tilfælde rammer sygdommen mænd, da mænd ikke kommer af med urinen på grund af en forstørret prostata eller en forsnævring af urinrøret. 

Alligevel var det et særligt tilfælde, da den 64-årige patient havde dannet en enorm blæresten på størrelse med et strudseæg. 

Patienten måtte derfor en tur på operationsbordet, hvor at lægerne kunne fjerne den 12 centimeter lange og 9 centimeter brede sten, der vejede 770 gram. 

På røntgenbillederne kunne lægerne se, hvor stor en blæresten manden gemte på. Foto: New England Medicine

Blærestenen fyldte hele mandens blære. Foto: New England Medicine

Den uheldige patient havde allerede tidligere haft problemer med blæren på grund af en kræftsygdom.

Det var en vanvittig stor blæresten som lægerne kunne fjerne. Foto: New England Medicine

Her måtte lægerne fjerne hans blære og skabe et kunstig organ via mandens tarme. Den kunstige blære øger dog risikoen for at danne blæresten, hvilket manden altså måtte konstatere på hospitalet. 

Lægerne kunne dog fjerne stenen og måtte bruge en laser til at skyde en mindre blæresten i stykker, der havde sat sig fast i den venstre urinleder. 

Det opsigtvækkende indgreb er beskrevet i New England Journal of Medicine, og patienten klarede operationen uden men. 

Thomas undrede sig over skrabende lyd under bilen: Blev helt paf da han stoppede og kiggede bag dækket