Sådan kan du se om din tunge giver dig dårlig ånde

Svaret er lige på tungen, hvis du ønsker at finde ud af, om du har dårlig ånde.

Se på din tunge, og den vil fortælle dig, om du har dårlig ånde. 

Sådan lyder rådet fra tandlægen Harold Katz, der til engelske The Daily Mail forklarer, hvordan man kan få flere sundehedsmæssige svar ved at kigge på sin egen – eller andre menneskers – tunge.

Ujævne tunger kan skjule mange bakterier, og det kan føre til dårlig ånde, lyder det blandt andet fra den amerikanske tandlæge.

Harold Katz har skrevet 'Bad Breath Bible' – en bog, der går i dybden med det slimhindebeklædte muskel inde i munden, og han forklarer, at bakterier på tungen er årsag til den frastødende lugt.

Dårlig mundhygiejne er hyppig årsag til, at der kan dannes de ildelugtende svovlforbindelser på den røde og gummi-agtige muskel, hvilket man ikke kommer langt med på Tinder eller på internettet mange datingsider. 

Men har du dårlig ånde? Svaret kan du muligvis få med hjælp fra disse billeder:

Tungen her er sund– den er lyserød, glinsende og glat, og du kan roligt stikke næsen helt hen til sådan en tunge, da du næppe vil blive blæst omkuld af en grim lugt.

Anderledes forholder det sig med denne her tunge.

Den gule belægning er ikke alene i munden, da man også støder på dybe revner, hvor bakterier gemmer sig, og tungen lugter næppe godt!

En grov tunge vidner om, at personen nok ikke dufter af blomsterbutik, men derimod har dårlig ånde.

Hvide pletter på tungen kan være et resultatet af kroppens reaktion på stress, sygdom eller visse kemikalier – men det er nødvendigvis ikke ensbetydende med dårlig ånde.

Det er værd at bemærke, at man ikke kun kan give dårlig mundhygiejne skylden for en stinkende ånde, da den grimme lugt også kan fremprovokeres af blandt andet fødevarer, rygning og medicin. 

Der er flere måder til at komme af med den grimme lungt, hvilket du kan læse om i artiklen herunder. 

Læs også: Dårlig ånde? Sådan kommer du nemt af med den ubehagelige lugt

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip