Chokerende ny FN-rapport: Russiske soldater har tortureret børn

Foto: Shutterstock

En ny rapport fra FN's Ukraine-undersøgelse viser, at russiske soldater har begået en række krigsforbrydelser mod ukrainske civile efter invasionen af Ukraine.

Rapporten, som indeholder en lang række grusomheder, fortæller, at ukrainske børn helt ned til 4 års alderen, er blevet voldtaget og tortureret af russiske soldater.

"På baggrund af de beviser, kommissionen har indsamlet, er den kommet frem til, at der er begået krigsforbrydelser i Ukraine, siger kommissionens formand, Erik Mose," til TV2. Mose, som er tidligere højesteretsdommer, leder den kommission, der arbejder på at afdække og dokumentere eventuelle krigsforbrydelser i Ukraine.

Læs også

Mand slugte 60 centimeter langt kabel - Men ikke med munden

I sagerne om seksuel vold har de ældste ofre været 82 år, mens de yngste har været helt ned til 4 år.

Ifølge Mose kan det dokumenteres, at børn er blevet "voltaget, tortureret og ulovligt fængslet".

“Der er eksempler på sager, hvor pårørende er blevet tvunget til at overvære forbrydelserne,” tilføjer han.

FN-kommissionen har også fundet beviser for et stort antal henrettelser i de besøgte områder, og er i besiddelse af pålidelige påstande om flere henrettelser, som dog skal dokumenteres yderligere. Det skriver Sosialnytt.

“Fælles for disse forbrydelser er, at de omfatter tidligere tilbageholdelse af ofrene samt synlige tegn på henrettelser. Som kunne ses ved at hænderne var bundet bag ryggen, skudsår i hovedet og snitsår på halsen,” forklarer Erik Mose.

Kommissionen har besøgt en langt række byer i Ukraine, hvor de har interviewet mere end 150 ofre og vidner.

I maj blev den første russiske soldat dømt for krigsforbrydelser i Ukraine for at have dræbt en ubevæbnet civil. Siden er flere fulgt efter.

Læs også

Fisk sad fast oppe i 30-årig mand: “Jeg satte mig på den ved et uheld,”

 

Dagens Gossip