Vikarbranchen sover aldrig: Baltic Workforce oplever rekordtravl sommer

PA

366 uger siden

|

17/07/2017
Imens de fleste danskere tager af sted på en velfortjent sommerferie, så er der andre brancher, hvor man har oplever rekordstor travlhed.

Dagens topnyheder

En af disse brancher er rekrutteringsbranchen. Her har man stadig sværere ved at følge med den store efterspørgsel efter medarbejdere fra danske virksomheder.

Danske virksomheder mangler stadig flere hænder

I disse dage drager mange danskere på sommerferie både herhjemme og i udlandet. Men imens de fleste danskere slapper af, så er danske virksomheder allerede godt i gang med at gøre sig klar til det kommende halve år, og her forventer langt de fleste virksomheder, at de skal ansætte endnu flere folk. Desværre er det langt fra alle brancher, der har nemt ved dette. Inden for flere brancher som landbruget, fiskeriet byggebranchen og selv inden for e-commerce, hvor både små og store virksomheder oplever rekrutteringsproblemer.

Baltic Workforce oplever rekordtravl sommer

Hos den danske virksomhed Baltic Workforce, der er specialiseret i rekruttering af udenlandsk arbejdskraft til blandt andet byggebranchen, kan man nikke genkendende til denne udvikling. Hos Baltic Workforce har medarbejderne i skrivende stund travlt med at holde trit med sine kunders mange forespørgsler. Ifølge konsulent Nikolai Nielsen, skyldes den nuværende udvikling særligt, at der er begyndende tegn på flaskehalse inden for udvalgte brancher i Danmark, herunder særligt i byggeriet:

”Vi kan bestemt mærke, at både små og store og små virksomheder har brug for stadigt flere hænder, og det er svært at finde på nuværende tidspunkt, hvor beskæftigelsen er så høj som den er. Og derfor vælger flere og flere virksomheder at hyre udenlandske vikarer.”

Alt om pension - læs om ældrechecken, pensionstillæg og førtidspension til folkepension og boligydelse.

Ifølge Nikolaj Nielsen skyldes den store efterspørgsel også, at færre og færre danskere bryder sig om at påtage sig hårdt fysisk arbejde, som det stadig er tilfældet i både fiskeriet, byggebranchen og dele af landbruget. Derudover påpeger han, at østeuropæere også har et godt ry hos mange arbejdsgivere:

”Vi oplever oftest, at danske virksomheder gerne vil ansætte danske arbejdere først, men hvis dette ikke er muligt, så har østeuropæere generelt et rigtigt godt ry i Danmark, og derfor er springet ikke så stort at tage, heller ikke for mindre virksomheder.”

Stadig udsigt til mangel på hænder i de kommende år

Men selvom at man løber stærkere end nogensinde før hos Baltic Workfroce, og mange andre danske vikarbureauer, så er det ikke sikkert at det er nok. Ifølge flere eksperter vil der nemlig kunne opstå tiltagende flaskehalse på det danske arbejdsmarked i de kommende år, såfremt de gode økonomiske tider med stigende beskæftigelse fortsætter som i de forgangne år.

Det er særligt inden for byggeriet og landbruget at man frygter denne udvikling, da der i de senere år har været et fald i antallet af unge der har ønsket at uddanne sig inden for både landbruget og byggeriet.

Danske sange - Find tekst og melodi sangene der er et yndigt land og fødselsdagssang til julesangene højt fra træets top og glade jul. Samt børnesangene Elefantens vuggevise og Solen er så rød mor.

Hos Baltic Workforce hæfter man sig dog ved et lys i mørket:

”Mange glemmer, at mange af de arbejdere som kommer herop som vikarer eller midlertidigt ansatte vælger at slå sig ned og blive i Danmark, og dermed bidrager de til at udligne de skævheder, der er lige nu imellem udbuddet af arbejdskraft og efterspørgsel efter samme.”

Seneste nyheder

Velkommen til Dagens.dk. Vi bringer dagens seneste nyheder fra ind- og udland. Besøg vores nyhedsoversigt med alt fra krimi til underholdning og sundhed.

Folketidende - Dagens mest læste historier fra Lolland og Falster på Folketidende.