14 år og udvisning til drabsmand

Straffen lyder på 14 års fængsel og udvisning til den 24-årige Nagiib Yasin Ahmed, der er kendt skyldig i skuddrabet på Amer El-Chami i Folehaven i Valby.

Det har et nævningeting i Retten på Frederiksberg afgjort fredag.

- Flertallet mener, at det er meget groft forhold, der er begået, og der er lagt vægt på, at det er fundet sted i forening med forudgående planlægning, siger retsformanden.

Ni har stemt for udvisning af den somaliske mand, mens der er tre stemmer for en betinget udvisning - et slags gult kort.

Mindretallet har lagt vægt på den dømtes mindre aktive deltagelse i drabet og hans unge alder.

Anklager Maj-Britt Martinussen havde argumenteret for 15 års fængsel og sagde i sin procedure, at hun mente, at 14 år var for lidt.

Efter domsafsigelsen ønskede hun ikke at kommentere selve dommen, men udtrykte stor tilfredshed med sagens forløb og den grundige efterforskning.

- Det har været et flot stykke arbejde af politi og efterforskningsledere, siger hun.

Vidneforklaringer har været en afgørende faktor i sagen, og Maj-Britt Martinussen var imponeret over, at flere af dem havde mødt op til trods for trusler om at holde sig væk.

- Jeg er specielt imponeret over det store mod og ansvar, vidnerne har udvist for at stå frem med sandheden, tilføjer hun.

Det var ikke Nagiib, der affyrede skuddene mod 19-årige Amer El-Chami natten til den 3. april 2011.

Men Maj-Britt Martinussen argumenterede for, at Nagiib havde lige så stor del i drabet, fordi han holdt folk væk, mens hans kammerat skød.

Allerede torsdag, da Nagiib blev dømt skyldig, udtalte hans forsvarer, Merethe Stagetorn, at kravet om udvisning er det, der bekymrer mest, og han ankede også på stedet.

- Det er noget værre pis, og jeg anker med det samme, sagde han og lænede sig irriteret tilbage i stolen.

 

 

Dagens Gossip