41-årig mand tæskede kæresten ihjel

En 41-årig mand fra Bredsten ved Vejle er kendt skyldig i vold med døden til følge mod samleveren Birte Kristensen ved Retten i Kolding mandag.

Obduktionen af Birte Kristensen viste, at kvinden havde talrige brud på ribbenene, en sammenklappet lunge og en ødelagt milt. Og de skader skyldtes angiveligt den voldelige samlever under et overfald i oktober sidste år.

Ud over den alvorlige tiltale for vold med døden til følge er der rejst tiltale mod manden for dokumentfalsk og bedrageri. Også her blev den 41-årige kendt skyldig.

Manden har forfalsket en underskrift på Birte Kristensens testamente for selv at fremstå som arving.

Det var manden selv, der i oktober ringede 112, efter at han ifølge eget udsagn fandt sin kæreste liggende livløs i sengen. Ambulancelægen, som ankom til stedet forsøgte at genoplive kvinden, men hendes liv stod ikke til at redde.

På baggrund af oplysningerne fra obduktionen fattede politiet mistanke til kvindens samlever og sigtede ham for drab.

Tiltalen om vold med døden til følge bygger på en vurdering af, at det ikke har været mandens hensigt at dræbe kvinden. Det betyder desuden, at manden står til en langt mildere straf, end hvis der havde været tale om drab.

Den typiske straf i drabssager er fængsel i 12 år. Når der er tale om vold med døden til følge, er straffen væsentligt lavere, omkring halvdelen. Den maksimale straf er 10 års fængsel.

Senere mandag tager Retten i Kolding stilling til mandens straf.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip