Afstemning om kvindelige biskopper

Selvom en tredjedel af præsterne i Church of England er kvinder, så har ingen af dem mulighed for at stige helt til tops og blive biskop. Men det kan der blive lavet om på tirsdag.

For en kontroversiel afstemning i kirkens lovgivende generalforsamling skal netop afgøre, om kirken skal tillade kvindelige biskopper.

Afstemningen bliver i britiske medier kaldt den mest omstridte i 20 år - dengang blev det besluttet at give kvinder lov til at trække i præstekåben.

- Der er klart, at der er en spændt atmosfære på grund af afstemningen om, hvilken vej vi skal gå, siger stiftsprovsten af Dorking, Julian Henderson, der er en af de 470 medlemmer i generalforsamlingen.

- Uanset hvilken vej debatten og afstemningen går, vil der være ubehag og følelser, siger hun.

Flere end 1000 medlemmer af kirken, inklusiv biskopper og præster, havde mandag indrykket et opfordrende brev i avisen The Independent, hvor de beder generalforsamlingen stemme ja til kvindelige biskopper.

- Vi tror helhjertet på, at det er det rette at gøre, og at tiden lige nu er inde til at gøre det, skriver de.

På anden side har 325 præster skrevet under på et brev til avisen The Times fredag, hvori det fremgår at ændringen "vil føre til uigenkaldeligt dybe kløfter i kirken".

- Bibelen foreskriver - og kirken har traditionelt forstået det sådan - at mænd og kvinder er lige for Gud, og alligevel har de forskellige, komplementære, roller i kirken, skriver de.

Rowan Williams, ærkebiskop af Canterbury, der er den anglikanske kirkes spirituelle leder, er med på at give plads til kvinderne. Det samme er biskop Justin Welby, der overtager ærkebiskop-rollen i december.

For at gøre plads til kvindelige biskopper skal to tredjedele af generalforsamlingen stemme ja i kirkens tre lovgivende kamre, og mens det er ventet, at der er flertal for forslaget, er det usikkert, om flertallet vil være stort nok til at få det gennemført.

Kilde: AFP

 

Dagens Gossip