Aktieformand er tilfreds, men vil have mere

Det er en glad og tilfreds formand for Dansk Aktionærforening, der torsdag middag har modtaget beskeden om, at Sydbank vil dække tab på 30 millioner kroner for kapitalbeviser købt i Tønder Bank.

- Det er utrolig positivt, at banken vælger at gøre det her. Det er penge, som vi hele tiden har ment, det var oplagt, at Sydbank betalte, siger Niels Mengel, formand for foreningen.

Foreningen ville torsdag eftermiddag sende et brev på vej til ledelsen med krav om pengene, men det er nu uaktuelt.

De 30 millioner kroner er til de kunder i Tønder Bank, der har købt kapitalbeviser i den seneste salgsrunde i september.

Tilbagebetalingen skyldes, at de har fået så mangelfulde informationer om Tønder Banks økonomiske situation, at de bør have deres tab dækket.

- Sydbank har med dette skabt en meget fin sikkerhed i det sønderjyske og signaleret til banksektoren, at dårlig rådgivning ikke må gentage sig, siger Niels Mengel.

Han tror, at Sydbank var kommet til at betale, hvis det var kommet til en retssag om de 30 millioner kroner.

- Det er en lang proces, men det ville formentlig ved en domstol senere være konkursboet og herefter Sydbank, som ville komme til at betale.

Også andre kunder har mistet penge i forbindelse med opkøbet af Tønder Bank. Dem vil aktionærforeningen kæmpe videre for.

- Der er mange flere, som er ramt. Men her er det ikke Sydbank, som er modpart. Der vil det være et sagsanlæg mod de ansvarlige.

- Nu opnår banken det, at folk ikke skal sidde med usikkerheden om pengene og fremtiden. Så det er en god dag for det danske bankvæsen, siger Niels Mengel.

Sydbank overtog i sidste uge alle aktiviteter fra Tønder Bank efter bankens overraskende krak, der efterlod aktionærer og kapitalbevisindehavere med et samlet tab på omkring 260 millioner kroner.

 

Dagens Gossip