Anti-dopingboss: Armstrong løj hos Oprah

Lance Armstrong talte usandt flere gange i sit stort opsatte bekendelsesinterview med talkshowværten Oprah Winfrey, hvor den fallerede cykelrytter blandt andet hævdede at være ren under sit comeback i Tour de France i 2009 og året efter.

Sådan lyder anklagen fra Travis Tygart, som står i spidsen for det amerikanske antidopingagentur, Usada. Han kræver, at Armstrong fortæller hele sandheden, lyder det.

I et uddrag af et interview med nyhedsmagasinet 60 Minutes, som bliver sendt i sin fulde længde på søndag, siger Tygart, at han har skrevet til Armstrong og givet ham en deadline den 6. februar til at "samarbejde helt og sandfærdigt".

Til gengæld kan det så være, at Armstrong kan få lempet nogle af de restriktioner, der forbyder ham at deltage i konkurrenceidræt.

41-årige Armstrong tilstod i sidste uge sit årelange dopingmisbrug i et opsigtvækkende tv-interview med talkshowværten Oprah Winfrey.

Han var allerede inden interviewet blevet frataget sine syv Tour-sejre, der blev vundet fra 1999 til 2005, hvor amerikaneren var en altdominerende skikkelse på de franske landeveje.

Armstrong sagde til Oprah, at han lagde de ulovlige medikamenter på hylden i 2005, og at han dermed "absolut ikke" tog doping under sin comebacktour i 2009 eller året efter.

Men det "strider mod beviserne" ifølge Tygart, som peger på udsvingningerne i Armstrongs blodværdier i 2009 og 2010 og siger, at "sandsynligheden for, at det skyldes noget andet en doping er én til en million".

Det var netop Usada, som i efteråret sidste år fældede cykelrytteren med en 1000 sider lang rapport - her stod flere af hans tidligere holdkammerater frem og fortalte om, hvordan de selv og deres holdkaptajn fyldte sig med præstationsfremmede stoffer.

Den detroniserede Tour-konge har tidligere kaldt Usadas efterforskning for "en heksejagt" og anklaget chefen Tygart og Usada-kollegerne for at have svoret "blodhævn" over ham.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip