Armstrong indrømmer: Jeg har taget doping

Lance Armstrong tog præstationsfremmende stoffer - bloddoping, epo, testosteron - under samtlige af sine syv sejre i Tour de France.

Det indrømmer cykelsportens fallerede superstjerne nu selv i et timelangt tv-interview med talkshowværten Oprah Winfrey, hvor løber over skærmen natten til fredag dansk tid.

- Jeg har fortalt en stor løgn, som jeg har gentaget adskillige gange, siger Lance Armstrong.

- Jeg vil bruge resten af mit liv på at vinde min tillid tilbage og undskylde til folk, tilføjer han.

Den tidligere Tour de France-konge indrømmer, at han har benyttet sig af blandt andet epo, testosteron og bloddoping for at fremme sine præstationer, og misbruget begyndte i midten af 1990'erne.

- Jeg opfandt ikke kulturen, men jeg forsøgte heller ikke at stoppe kulturen, siger han om brugen af præstationsfremmende midler i cykelsporten.

Ifølge Armstrong havde det ikke været muligt for ham at vinde Tour de France syv gange uden brug af doping.

Han hævder at have stoppet ulovlighederne i 2005 og påstår dermed samtidigt at have været ren under sin comeback-tour i 2009, hvor han blev nummer tre.

Det samme gælder året efter, hvor amerikanerne blev nummer 23 i sit sidste Tour de France. Her kostede et styrt på første bjergetape ham muligheden for en topplacering.

Det var USA's antidopingagentur, Usada, der i oktober sidste år fældede den tidligere mester i en 1000 sider lang rapport. Flere tidligere holdkammerater stod frem og fortalte, hvordan Armstrong brugte præstationsfremmende midler.

Armstrong blev siden frataget sine syv Tour de France-sejre fra 1999 til 2005. Desuden blev han bandlyst fra cykelsporten for altid.

Senest har amerikaneren også mistet sin bronze i enkeltstart fra OL i 2000. Den internationale olympiske komité, IOC, bekræftede torsdag, at man har bedt den vanærede eks-stjerne om at aflevere sin medalje tilbage.

Oprah Winfreys stort opsatte interview med Armstrong er delt op i to dele: Den første del gik i luften klokken 3 dansk tid på TLC og Discovery samt oprah.com. Andel del vises samme tid natten til lørdag og kan ses på talkshowværtens hjemmeside.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip