Avis: Rasmussen angiver Riis i dopingsag

Den skandaliserede ekscykelrytter Michael Rasmussen har ifølge avisen Politikens onsdagsudgave leveret en artig afsløring til de danske antidopingmyndigheder.

Michael Rasmussen med tilnavnet kyllingen har ifølge avisen fortalt Anti Doping Danmark, at Saxo-Tinkoff-holdejeren Bjarne Riis var fuldt vidende om dopingbrug på sit cykelhold, da Michael Rasmussen kørte på holdet i 2001 og 2002.

Flere kilder med indsigt i sagen har fortalt dette til avisen.

Michael Rasmussen ønsker ikke at bekræfte Politikens oplysninger, men han siger følgende til avisen:

- Jeg har indtryk af, at Riis er en del af Anti Doping Danmarks undersøgelse.

Det er ikke noget nyt, at en af Bjarne Riis' eksryttere står frem og erklærer, at Riis var fuldt vidende om brug af doping på sit hold.

Det er dog første gang, en landsmand gør det.

39-årige Michael Rasmussen stod tidligere i år frem og erkendte brug af doping fra 1998-2010.

Efter indrømmelsen indstillede han karrieren, og han samarbejdede efterfølgende med antidopingmyndighederne for at få nedsat længden af sin karantæne.

Tidligere har både tyskeren Jörg Jaksche og amerikaneren Tyler Hamilton fortalt, at Bjarne Riis kendte til brug af doping, da de kørte på hans hold.

Jörg Jaksche blev tidligere i år afhørt af Anti Doping Danmark.

- Det virkede, som om Anti Doping Danmark havde enorm viden om, hvordan den organiserede doping fungerede på Bjarne Riis' hold. Og de vidste, at Riis havde fuldt kendskab til det, siger Jaksche til Politiken.

Bjarne Riis måtte i 2007 gå til bekendelse og erkende sin brug af doping fra 1993-98, årene hvor han forvandlede sig fra en solid hjælperytter til blandt andet at vinde Tour de France i 1996.

Saxo-Tinkoff-holdejeren har dog hårdnakket benægtet at have haft kendskab til doping på sit hold, efter at han blev holdejer.

Politiken spurgte tirsdag Bjarne Riis om sagen i forbindelse med 4. etape af Tour de France.

- Anti Doping Danmark har en undersøgelse i gang, og den respekterer jeg. Så længe den kører, har jeg ingen kommentarer. Men jeg står til rådighed for dem, hvis der er behov for det, siger Bjarne Riis.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip