Bagerne sortlister forhadt bolle-ingrediens

Mange har gennem tiden nærmest frygtet kager med sukat. Hvis du er en af dem, er der godt nyt.

For første jul nogensinde melder bagerne nemlig nu, at det er slut med sukat. Det skriver dagens.dk.

- De seneste år har efterspørgslen efter kager med sukat været pænt faldende, men nu er det altså helt slut. For første gang har vi her i bageriet i julemåneden ikke bagt en eneste kage med sukat, og det samme gælder kollegerne landet over, siger bagermester Hardy Christensen fra Nørre Nebel, der også er formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

Han fortæller, at han i år ikke har købt et eneste gram sukat, og det er han altså ikke alene om.

- Jeg vurderer, at det gælder hele landet - bortset måske fra et par enkelte bagerier i Sønderjylland. Men ellers må vi sige, at sukat ikke længere er moderne, siger Hardy Christensen.

Men selvom den ofte meget forhadte sukat, der er tørret og kandiseret skal fra citrusfrugter, nu er dømt ude, så afviser bagermestrene ikke, at den kan komme retur om nogle år.

- Vi ved jo at trends skifter, så det kan da sagtens være, det bliver moderne igen at spise sukat. Der skal jo ikke mere til end, at en kendt kok på tv bruger det i en kage. Men lige nu er bageriet altså sukat-frit, siger formanden for landets bager- og konditormestre til dagens.dk.

Af andre trends fra bagerforretningerne i år var, at salget af honningkager steg ganske pænt, mens omsætningen af marcipangrise til mandelgaver var skuffende.

 

 

Dagens Gossip