Betjent i fængsel for at tæske løs på folk

15/01/2013 17:08

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Straffen lyder på fem måneder til en politimand i Odense, som var tiltalt for flere gange at have været voldelig over for de borgere, han kom i kontakt med.

Dermed har Østre Landsret i Odense skærpet straffen på fire måneder, som den 39-årige betjent fik i byretten i juni 2012.

Manden er dømt for to voldsepisoder på samme nat i juli 2011.

Da den nu 39-årige politimand kørte ud til en beruset mand, der lå på fortovet, sparkede betjenten ham flere gange for at vække ham.

Samme nat var politimanden ude til en mand, der skulle tvangsindlægges. Da den psykisk syge kom ind på bagsædet af patruljevognen, fik han et knytnæveslag i maven.

Betjenten var også tiltalt for at have slået den psykisk syge mand flere gange med politistaven, men det er han ikke dømt for.

Den sidste episode er sket en måned senere, da den 39-årige betjent var ude til nogle uroligheder i Odense.

Her trådte han på den ene parts fod, skubbede ham ned i en lænestol, vred hans arm rundt på ryggen og pressede knoerne ind bag det ene øre.

Ud af straffen på fem måneder er de tre dog gjort betinget med en prøvetid på to år. Hvis betjenten altså begår noget strafbart i løbet af to år fra den endelige dom, vil den resterende del af straffen træde i kraft.

Også denne del er hårdere end i byretten, hvor prøvetiden kun var på et år.

Straffen kan koste karrieren for betjenten, som nu kan se frem til en såkaldt disciplinær sag.

- Siden sagen begyndte, har politiassistenten været suspenderet fra sit job i Fyns Politi. Der er ingen tvivl om, at det i sig selv er en barsk konsekvens, siger vicepolitidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.

- Men med Landsrettens dom i dag har vi nu at gøre med en politimand, der i to instanser har fået dom for at begå vold. Det er vi som hans arbejdsgiver nødt til at forholde os til.

Det er op til Rigspolitiet at afgøre disciplinære sager. I yderste konsekvens kan det ende med en afskedigelse fra politiet.

/ritzau/