Bisidder kræver åbenhed om anonymt brev

Advokat Karoly Nemeth har som den foreløbig eneste af Skattesagskommissionens 19 bisiddere nu rejst krav om at få lov til at omtale indholdet af det famøse anonyme brev for sin klient, tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Det siger advokaten til Ritzau.

- Min tålmodig rækker ikke til at vente på, at 18 eller 19 bisiddere svarer, så nu har jeg selv på Troels Lunds vegne krævet, at pålægget ophæves, og det har jeg sendt et brev til kommissionen om, siger han.

Det anonyme brev har i ellevte time sat Skattesagskommissionen på den anden ende.

Brevet dukkede op på kommissionens bord forrige torsdag, og det fik kommissionen til at tage det højst usædvanlige skridt at udsætte de sidste vidneafhøringer til trods for, at afsenderen af brevet er anonym.

Ifølge Berlingske hævdes det i brevet, at ledende Venstrefolk med Troels Lund Poulsen i spidsen har talt usandt for kommissionen, da de afgav forklaring for kommissionen om deres rolle i myndighedernes behandling af statsministerparrets skatteindbetalinger.

Kommissionen har sendt det anonyme brev til de 19 bisiddere. Men de er samtidig blevet pålagt, at de må ikke omtale brevet for deres klienter, og derfor aner hverken vidnerne eller offentligheden noget om, hvad der konkret står i brevet.

Det fik i sidste uge Karoly Nemeth til at sætte sig i spidsen for et forsøg på at finde fælles fodslag blandt bisidderne om at kræve ret til at omtale brevet for deres klienter, der så efterfølgende har frie hænder til at tale med offentligheden om brevets indhold.

Alligevel udgør Karoly Nemeth altså foreløbig en enmandshær i kravet til kommissionen.

- Jeg har hørt fra fire-fem stykker (bisiddere, red.). På nær en enkelt er de enige med mig i, at pålægget skal ophæves, så kan vi omtale brevet over for vores klienter, der så kan udtale sig om det offentligt, siger Karoly Nemeth.

Han tror dog, at flere vil tilslutte sig kravet individuelt og hen ad vejen.

- Jeg tror ikke, jeg bliver den eneste, der sender sådan et brev til kommissionen, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip