Blade Runner skød kæreste i selvforsvar

Den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius er blevet afhørt af politiet i Johannesburg, efter at hans kæreste er fundet død i hans hjem. Det bekræfter hans far ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg har ikke set ham. Han er hos politiet, og sagen er i hænderne på myndighederne. Selvfølgelig er vi alle chokerede, siger faderen til nyhedsbureauet.

Den benamputerede løber, der har vundet flere guldmedaljer ved de paralympiske lege og som deltog i sommerens OL i London, skulle ifølge radiostationen Talk Radio 702 være mistænkt for at have skudt sin kæreste i hovedet og i armen.

Radioen mener, at han troede, at hun var en indbrudstyv. En sydafrikansk journalist hævder samtidig over for australske Sky News, at kæresten ville overraske Pistorius med en uventet gave på valentinsdag.

Ifølge avisen Beeld skal Oscar Pistorius fremstilles i retten i Pretoria senere torsdag.

Oscar Pistorius har fået amputeret begge ben, men takket være et par kulfiberproteser kan han konkurrere på lige vilkår med ikke-handicappede atleter.

Han var den første dobbeltamputerede, der deltog ved atletik-VM og ved OL.

Han deltog både i mændenes 400 meter og 4x400 meter stafet ved det seneste OL i London uden at kunne blande sig i medaljestriden.

Et par uger senere tog han revanche ved at vinde guld på 400 meter-distancen og 4x100 meter stafet ved de paralympiske lege samme sted.

Politiet har fundet en 9-millimeter-pistol på gerningsstedet. Pretoria er hårdt ramt, hvad kriminalitet angår, og derfor har nogle af indbyggerne valgt at gardere sig mod ubudne gæster med skydevåben.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip