Børn fra Djursland hjemme igen efter busulykke

50 fodboldbørn fra Djursland er hjemme igen, efter at deres bus i weekenden brød i brand på den tyske motorvej nær Köln.

Børnene fra Kolind-Pederstrup IF ankom ifølge P4 Østjylland til den lokale idrætshal klokken 3.20 natten til mandag. Her blev de genforenet med deres forældre.

Forældrene var på forhånd blevet rådgivet af psykologer fra DBU om, hvordan de skulle håndtere eventuelle efterreaktioner hos børnene.

- De har fået en orientering fra psykologerne om, hvilke signaler de skal være opmærksomme på i forhold til den reaktion, der kan komme efterfølgende, siger Jørgen Antonsen, der er næstformand i foreningens fodboldafdeling, til P4 Østjylland.

22 personer blev indlagt til observation for røgforgiftning, da bussen med de danske fodboldbørn og 23 voksne lørdag aften brød i brand på motorvejen nær Köln.

- Buschaufføren så en teknisk fejl, stoppede bussen i det højre nødspor, og på dette tidspunkt begyndte området omkring motoren at brænde, fortalte polititalsmand Stephan Kirchner til Ritzau efter episoden.

De 50 børn i alderen 12-16 år var på vej mod Lloret de Mar i det nordøstlige Spanien for at deltage i en fodboldturnering.

Trods de 22 hospitalsindlæggelser kom ingen af bussens passagerer til skade under branden.

 

 

Dagens Gossip