Brand i norsk tunnel: 20 spærret inde

Flere end 20 personer sidder mandag eftermiddag indespærret i Gudvangstunnelen på E16 i Sogn og Fjordane i den sydvestlige del af Norge efter brand i en lastbil. Der foreligger indtil videre ingen oplysninger om personskader.

Branden er slukket, men der arbejdes stadig på at redde bilisterne ud af den røgfyldte tunnel, oplyser politiadvokat Jørn Lasse Refsnes fra Sogn og Fjordane politidistrikt til nyhedsbureauet NTB.

Ifølge statsradiofonien NRK sidder flere end en snes personer indespærret i den røgfyldte tunnel, efter at et lastvognstog brød i brand 3,5 kilometer inde i tunnelen fra Flåm-siden.

Refsnes siger til NTB, at man arbejder med at få røgdykkere ind i den røgfyldte tunnel.

- Endnu er ikke alle kommet ud af tunnelen, men vi arbejder på sagen, siger Refsnes.

Politiet siger til NRK, at man har telefonisk kontakt med flere af dem, der befinder sig inde i tunnelen, og at man fra myndighedernes side råder folk til at holde sig under røgtæppet.

Politiet blev alarmeret om branden klokken 12.10. 45 minutter senere meddelte brandvæsnet, at ilden var slukket. Tunnelen, som med sine 11,4 kilometer er Norges næstlængste vejtunnel, forbinder Gudvangen med Undredalen.

- Både Gudvangstunnelen og Flenjatunnelen er spærret for trafik, og det vil de formentlig være nogen tid endnu, siger Refsnes.

Gudvangstunnelen, Flenjatunnelen og den 24,5 kilometer lange Lærdalstunnel, der er Norges længste, udgør 43,0 kilometer tunnel på 51,5 kilometer vej i det bjergrige område.

/ritzau/NTB

 

 

Dagens Gossip