Britiske og amerikanske soldater forlader Afghanistan

Det amerikanske og det britiske flag er søndag en sidste gang blevet strøget og pakket sammen i Afghanistan, da den sidste enhed fra det amerikanske marinekorps og de sidste britiske kampstyrker officielt afsluttede deres mission i Afghanistan.

Dermed er den længste krig for amerikanernes vedkommende slut.

Det sker 13 år efter, at USA og Storbritannien sammen rykkede ind i landet og væltede Taliban-styret i Kabul i kølvandet på terrorangrebet 11. september 2001 på New York og Washington.

Søndag har soldaterne pakket deres grej sammen og overdraget en stor militærbase i Helmandprovinsen til det afghanske militær. Tidspunktet for tilbagetrækningen har været holdt hemmeligt af sikkerhedshensyn.

Camp Leatherneck er den største amerikanske base, som afghanerne får kontrol over, når den Nato-ledede militærindsats officielt afsluttes ved årsskiftet, hvor den afghanske hær og politiet selv får til opgave at prøve at inddæmme talibanoprøret.

Briterne har søndag på samme tid rømmet deres Camp Bastion i Helmand, hvor der også har været danske soldater udstationeret.

Siden krigen mod Taliban blev indledt i oktober 2001, har 2349 amerikanske soldater mistet livet i Operation Enduring Freedom, som Afghanistan-indsatsen oprindelig blev kaldt. 453 britiske soldater er dræbt i Afghanistan, hvor også 38 danske soldater er døde.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip