Brøndby må stå skoleret efter ballade

29/11/2012 11:24

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Københavns Vestegns Politi og ledelsen i fodboldklubben Brøndby skal nu stikke hovederne sammen med henblik på at forhindre stadionuroligheder som efter pokalkampen mellem Brøndby og FC København onsdag.

Efter Brøndbys sejr, der kom efter forlænget spilletid, stormede tilskuere i hundredvis ind på banen. Der opstod tumult flere steder, der blev kastet med fyrværkeri, og ti personer blev anholdt.

- Nu skal vi i hvert fald have evalueret det med Brøndbys ledelse. Det er der ikke noget mystik i. Vi har en løbende dialog med Brøndby og de andre klubber, men efter i går tror jeg, at vi har lidt mere at snakke om end normalt, siger politiinspektør Mikael Kristiansen.

For Mikael Kristiansen var det foruroligende, at så mange tilskuere løb ind på banen efter kampen. For det var ikke bare for at juble, vurderer han.

- Det var jo ikke, fordi man ville ind og klappe spillerne på ryggen. Det var simpelthen, fordi man ville i clinch med udeholdets tilskuere, siger han.

Ud over de mange mennesker, som indtog grønsværen, så bekymrer det politiinspektøren, at der var meget fyrværkeri på stadion. Det er et område, hvor der skal gribes hårdere ind, mener han.

- Hvis det gang på gang lykkes at få så meget fyrværkeri ind, så er det ganske enkelt, fordi visiteringen ikke er god nok, siger Mikael Kristiansen, som mener, at det ansvar primært ligger hos klubberne.

- Det er jo deres fest, og de bestemmer selv, hvem der må komme ind. Og hvis de er i tvivl, så kan de jo tilkalde politiet. Men hvem der skal lukkes ind, blander vi os ikke i, medmindre de har karantæne, siger politiinspektøren.

10 personer blev anholdt i forbindelse med onsdagens uroligheder. De er sigtet for gadeuorden og for overtrædelse af fyrværkeriloven. Alle 10 er løsladt igen.