Bygning fyldt med børnefamilier kollapset

Mindst 27 mennesker har mistet livet, og over 40 er kvæstede, efter at en syvetagers bygning torsdag aften lokal tid faldt sammen i udkanten af den indiske millionby Mumbai.

Bygningen var stadig under konstruktion, da den kollapsede i byen Thane ved den indiske vestkyst.

Myndighederne vurderer, at dødstallet vil stige, da flere fortsat frygtes at være blevet fanget under den sammenstyrtede bygning. Redningsarbejdere har hevet adskillige overlevende ud af murbrokker, og politi og brandvæsen er også til stede.

En anonym talsmand for politiet siger, at ni af de dræbte er børn, mens syv er kvinder.

De foreløbige undersøgelser tyder ifølge avisen Hindustan Times på, at bygningen blev opført af et uautoriseret firma, og byggematerialerne var af dårlig kvalitet.

- Syv etager af bygningen var blevet bygget på bare tre til fire måneder. Den var dømt til at falde sammen på grund af det ringe materiale, som blev brugt, siger Santosh Kadam, en lokal beredskabschef, ifølge Hindustan Times.

Ifølge de lokale myndigheder boede der 28 familier i bygningen på de nederste fire etager. Omkring otte til 10 bygningsarbejdere var ved at opføre ottende etage, da konstruktionen gav efter og etageejendommen faldt sammen.

Ulykker som denne finder ofte sted i Indien. Bygninger falder sammen på grund af dårligt materiale, mangel på bygningsregulativer eller i nogle tilfælde kraftig regn.

I december mistede 13 mennesker livet, da en del af en bygning styrtede til jorden i delstaten Maharashtra, skriver BBC. I samme delstat blev mindst seks mennesker dræbt i en lignende ulykke i byen Pune sidste år.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip