Corydons opgør kan koste på lønnen

De offentligt ansatte skal ikke længere stige i løn i takt med de ansatte i det private erhvervsliv.

Det mener finansministerer Bjarne Corydon (S). Og nu bakker de kommunale arbejdsgivere også om at droppe den automatiske lønregulering.

Det skriver Berlingske.

- Jeg er enig med Bjarne Corydon i, at lønstigninger ikke bare bør tildeles per automatik, men bør være et resultat af en mere effektiv opgaveløsning hos de ansatte, siger Michael Ziegler (K), der er chefforhandler for kommunerne ved overenskomstforhandlingerne på det offentlige område.

Lønreguleringen har siden 1989 betydet, at de offentligt ansattes løn er steget med omkring 18 procent mere, end det, de selv har forhandlet sig frem til.

Bliver ordningen fjernet, vil det derfor betyde et stort løntab, vurderer arbejdsmarkedsforsker professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

- Det er der ingen tvivl om. Det er derfor, arbejdsgiverne gerne vil af med den. Det er særligt store grupper af kommunalt ansatte som sosu-assistenterne, der vil komme til at lide under det, mens andre grupper nemmere kan sælge deres arbejdskraft til de private, siger han til Berlingske.

Finansminister Bjarne Corydon ønsker ikke at udtale sig til avisen om de igangværende overenskomstforhandlinger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip