Danmark er verdens bedste sted for forretning

For anden gang i træk har Verdensbanken kåret Danmark som det land, hvor det er lettest at drive forretning i Europa.

Globalt set er Danmark kun overgået af Singapore, Hong Kong, New Zealand og USA, og ligger som nummer fem blandt alle undersøgelsens 185 lande.

Det viser den årlige Ease of Doing Business-rapport. Danmark fremhæves blandt for en meget effektiv procedure i forbindelse med opstart af virksomhed.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) er overbevist om, at Danmarks plads indgår i de overvejelser, som potentielle udenlandske investorer gør sig, inden de vælger at placere deres investering.

- Med den stadigt hårdere internationale konkurrence er det vigtigt, at vi fortsætter vores bestræbelser for at gøre Danmark til et endnu mere attraktivt sted at investere for både danske og udenlandske virksomheder, siger hun i en kommentar.

Tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er ligeledes glad for Danmarks placering, men udfordringen er, hvordan virksomhederne overlever, siger han.

- Det er nemt at starte virksomhed i Danmark. Rapporten tager ikke stilling til, hvem der overlever, og det er et problem, at omkostningerne er for høje i Danmark. Udfordringen er, at det er svært at komme videre fra etablering af virksomhed til, at det også bliver en sund virksomhed, siger han.

Verdensbanken fremhæver Polen, som årets største højdespringer. Polakkerne har ifølge rapporten forbedret blandt andet mulighederne for at registrere ejendomme, betale skatter og håndhæve kontrakter.

Årets eneste nytilkomne i top 10 er Georgien.

Verdensbanken har de seneste 10 år hvert år undersøgt betingelserne for at drive virksomhed i en række lande - i år i hele 185 lande.

Undersøgelserne har fokus på 11 væsentlige virksomhedsaktiviteter såsom opstart, ansættelse af første medarbejder, lånemuligheder, betaling af skat og håndtering af insolvens med videre og stiller skarpt på ændringer i erhvervsreguleringen, der er sket fra det ene år til det andet.

 

Dagens Gossip