Dansk cykelprins: Jeg har ikke kørt godt nok

Michael Mørkøv drømmer om en gentagelse af udviklingen i sidste års Paris-Roubaix, da han var med i det tidlige udbrud og første mand gennem Arenberg-skoven, når den franske klassiker køres igen søndag.

Den danske Team Saxo-Tinkoff-rytter er nemlig hverken begejstret for brostenskørsel eller den til tider voldsomme positionskamp, der går forud i feltet blandt ryttere, der alle vil først ind på pavéerne for at udgå styrt og tidstab.

- Jeg er ikke super god i positionskampen til at komme ind i top-10 og top-20 på de brostenspavéer, men jeg er en udholdende rytter, der er stærk over en lang periode, og derfor er det godt for mig at komme i udbrud og være på forkant med situationen.

- Jeg vil helst af sted fra starten af, siger Michael Mørkøv.

Den store drøm er naturligvis at ramme et udbrud, hvor rytterne faktisk skal køre om sejren. Men det mere sandsynlige scenario er, at Mørkøv ved at køre i udbrud kan sidde fremme og senere hjælpe sin holdkammerat Matti Breschel i finalen.

- Et udbrud er klart den bedste chance for at komme langt i løbet, og det er også en stor mulighed for at kunne hjælpe Matti frem mod en finale, siger Mørkøv.

Den nordsjællandske rytter har i forhold til sidste forår været anonym i de nordeuropæiske klassikere, og han er ikke tilfreds med sæsonen, som den er forløbet indtil videre.

- Jeg har ikke været helt så godt kørende, som jeg havde håbet på, men jeg synes, at jeg er kommet efter det. Jeg følte mig godt tilpas i Flandern Rundt og onsdag i Scheldeprijs.

- Jeg glæder mig rigtig meget til Roubaix.

I 2012 kørte Michael Mørkøv med i mange udbrud i de belgiske brostensløb, og han sluttede i top-20 i Dwars door Vlaanderen og i E3 Haralbeke.

- Det er altid svært at sammenligne forskellige sæsoner, for jeg havde også held i sprøjten sidste år, og det gør, at man har en bedre følelse, end når man ikke kommer igennem, fordi man bliver sat af.

- Umiddelbart tror jeg, at jeg er lige så godt kørende i år, men jeg havde også sat målsætningen op, fordi jeg var så godt kørende sidste år.

- Jeg havde håbet, at jeg havde haft noget mere at byde ind med, og det synes jeg ikke, at jeg har haft endnu. Men sæsonen er lang, og jeg håber, at jeg kommer efter det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip