Dansk Metal sender nødråb til 20.000 chefer

Udfaldstruede ledige i Dansk Metal har ikke mærket meget til regeringens mål om 12.500 akutjob inden juli.

Derfor tager fagforeningen nu sagen i egen hånd og sender breve ud til 20.000 virksomheder.

- Vi skriver i dag til samtlige virksomheden inden for vores organisationsområde og gør opmærksom på aftalen, og på at de vil blive kontaktet af vores afdelinger, siger formand for Dansk Metals a-kasse Torben Poulsen til Newspaq.

1.600 medlemmer af Metal A-kasse står til at falde ud af dagpengesystemet inden for første halvår af 2013, og indtil videre ser det ifølge Torben Poulsen "meget skuffende ud" med de lovede akutjob.

Udover at skrive til virksomhederne, henvender Metal sig også til foreningens egne tillidsfolk.

- Så kan de kontakte deres værkførere og virksomhedsejere og gøre opmærksom op, at hvis de mangler én, så har vi dem og dem, der er ved at falde ud af dagpengesystemet, siger Torben Poulsen.

Det er dog ikke mere end et par måneder siden, at Metal senest henvendte sig til de 2.000 tillidsfolk for at få dem til at støvsuge markedet for jobåbninger.

- Dengang kastede det 10-15 job af sig. Men vi prøver igen. Nu har vi jo DA og DI på banen, så må vi jo tro på, at det virker denne gang, siger Torben Poulsen.

Ifølge Berlingske er der ind til videre kun opslået 361 akutjob.

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet kan godt forstå, at Dansk Metal tager sagen i egen hånd ved at aktivere deres tillidskorps.

- Der sker for lidt. Dansk Metals ledige medlemmer har ikke meget at søge på. Så det er på høje tid, at arbejdsgiverne tager ansvaret på sig og viser, at de også vil være med, siger han til Newspaq.

 

Dagens Gossip