Dansk minister: Obama fik salen til at koge

Den fortættede stemning drev ned ad væggene, før Barack Obama gik på scenen for at holde sin længe ventede hovedtale på Demokraternes partikonvent.

Og da hovedpersonen kom vinkende frem på podiet til tonerne af U2, eksploderede salen i vild jubel og begejstring.

Det fortæller den danske Europaminister Nicolai Wammen (S) på en mobiltelefon fra Charlotte, North Carolina, tidligt fredag morgen dansk tid.

- Det er en sal, hvor det koger. Folk er begejstrede og bevægede. Der er grin og tårer og hjerteblod, siger Wammen, som er inviteret til konventet som officiel repræsentant for Socialdemokraterne i Danmark.

- Her i Charlotte går der nu store grupper af unge og ældre, hvide og sorte, rundt i gaderne og råber "we're fired up and ready to go". Stemningen er fantastisk, og der er en utrolig stor kampgejst, tilføjer han.

Den danske minister beskriver i bedste amerikanske stil sin oplevelse på partikonventet i North Carolina som en "once in a lifetime-experience".

- Det er en blanding af politik, folkefest og patriotisme, som man kun oplever i USA, siger han.

- Det er en meget blandet flok, man møder her. Det er den lille forretningsdrivende fra Massachusetts. Det er flymekanikeren fra Texas. Det er skolelæreren fra Chicago. Det er ganske almindelige amerikanere, der er kommet som delegerede.

- Og så er der selvfølgelig også alle toppolitikerne og journalisterne, tilføjer Nicolai Wammen.

Den danske socialdemokrat var også til stede på Demokraternes partikonvent for fire år siden, men der er sket meget med Barack Obama i den tid, der er gået, lyder det.

- Forskellen fra den gang og nu er, at han var præsidentkandidat, og nu er han præsidenten, siger Nicolai Wammen.

- Det er en mere alvorsfuld Obama end for fire år siden. Det var en statsmand, der talte fra hjertet. Præsidentembedet er enormt krævende, og han har oplevet den ene krise og udfordring efter den anden.

- For fire år siden var det præsidentkandidat Obama, hvor håbet endnu ikke var blevet mødt af den barske virkelighed, siger Nicolai Wammen.

 

Dagens Gossip