Danskerne siger nix pille - SUen er hellig

29/01/2013 14:04

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Hold fingerene væk fra de unges SU.

Sådan lyder budskabet fra et flertal af danskere til regeringen ifølge en ny meningsmåling foretaget af A&B analyse for Altinget.dk.

Men regeringen mangler penge i statskassen og vil have de unge hurtigere igennem deres uddannelse. Derfor fremlægger den i løbet af de næste uger et udspil, der muligvis ændrer på SU-reglerne.

Og særligt to steder kan regeringen spare penge, mener Venstre og Konservative: På SU'en til hjemmeboende og på det ekstra års SU til langsomme studerende.

Men ifølge undersøgelsen, der har spurgt over 1.000 danskere fordelt repræsentativt, mener 60 procent, at der fortsat skal gives SU til dem, der bor hjemme under en ungdomsuddannelse.

55 procent mener, at de unge fortsat skal have mulighed for et års ekstra SU, hvis de bliver forsinkede med deres uddannelse.

De Radikales finansordfører Sofie Carsten Nielsen fastholder dog, at regeringen fortsat vil se på alle muligheder.

- Det viser, at danskerne generelt bakker op om, at vi bruger mange midler på at sikre uddannelse til alle. Det er fint, men vores opgave er at få de studerende hurtigere igennem deres uddannelser, også i forhold til SU, siger hun til Altinget.dk.

Regeringen vil finde to milliarder kroner ved at få studerende hurtigere gennem deres uddannelse.

Hos Venstre giver man ikke meget for undersøgelsen.

- Det er lidt unuanceret at spørge folk, om de vil have flere penge eller ikke vil have flere penge. Det kan man ikke bruge til noget som helst, siger SU-ordfører, Mads Rørvig, til Altinget.dk.

Han fortæller, at Venstre gerne vil være med til både at ændre på SU'en på ungdomsuddannelserne og at skære ned på antallet af SU-klip.

Kilde: Altinget.dk