Det diskuterer landene på COP18 i Doha

* Qatars hovedstad, Doha, har de seneste to uger dannet rammen om FN's årlige klimakonference, COP18.

* Mødet var sat til at slutte fredag den 7. december, men lørdag morgen var forhandlingerne stadig i gang.

* De vigtigste punkter på dagsordenen er klimafinansiering til de fattigste ulande samt en forlængelse af Kyoto-aftalen fra 1. januar 2013, hvor den globale aftale om reduktion af drivhusgasser udløber.

* Desuden skal deltagerne lægge en køreplan, så alle verdens lande i 2015 kan enes om en ny global klimaaftale, der skal træde i kraft i 2020.

* Den ny aftale skal - modsat Kyoto-aftalen - forpligte både rige og fattige lande til at beskytte klimaet i fremtiden. Kravene bliver dog forskellige.

* FN's grønne klimafond er tom, når klimastøtten for 2012 slipper op, og klimafinansieringen skal derfor nå op på 100 milliarder dollar i 2020.

* Videnskabelige rapporter fra Verdensbanken, FN og EU's Miljøagentur advarer om, at vi er på vej mod en klode, der er fire grader varmere i 2100.

* Andre forskere peger på, at vandstanden i havene kan stige op mod 160 centimeter inden 2100 som følge af den globale opvarmning.

(Kilder: Verdensbanken, Det Europæiske Miljøagentur, FN)

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip