Det kan være dyrt at tage bilen på ferie

Lørdag en af årets største rejsedage for folk, der foretrækker gør-det-selv-transport til feriedestinationen i udlandet. Men det kan være en dyr fornøjelse at tage bilen med på ferien, viser beregninger fra Bilbasen og Spar Nord.

Eksempelvis koster køreturen tur/retur til den italienske Adriaterhavskyst eller Den Franske Riviera i omegnen af 10.000 kroner. Det er to af de mål for ferien, der ifølge FDM Travel er blandt de mest populære, når danskerne tager på kør selv-ferie.

- Når vi kører i bilen, bliver vi jo som udgangspunkt kun konfronteret med udgiften til brændstof, når vi holder for at tanke, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

- Men det er også slid på bilen og ikke mindst et værditab, når der kommer flere kilometer på kilometertælleren. Det er en omkostning, du skal kalkulere med, når du sammenligner prisen på bilturen med eksempelvis en flyrejse, fortsætter han.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Der er regnet på de 20 mest omsatte nye og brugte biler i Danmark. I snit koster det 2,7 kroner pr. kilometer at køre i en benzinbil og 2,5 kroner for en dieselbil. Oveni kommer vejafgifter og færgebilletter, så prisen kan løbe op i tre kroner pr. kilometer.

Når det er økonomien, der bestemmer, om man tager rejsen på fire hjul frem for på vinger, skal man regne det hele med.

- Hvis du tager fire voksne af sted i en bil til Kroatien, så lyder prisen pr. person på cirka 2500 kroner. Men er der kun to i bilen, er prisen det dobbelte - og så vil det formentlig være både billigere og hurtigere at tage en flyver i stedet, lyder det fra Martin Lundholm.

Ifølge Vejdirektoratet er uge 27-30 de uger, hvor de danske veje er mest belastet af ferietrafik, og hos Storebælt forventes netop 13. juli at blive en af sommerens absolut travleste dage.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at omkring hver fjerde danske ferierejse til udlandet foregår i bil.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip