DF: Minister skal nedsætte ventetider nu

Justitsminister Morten Bødskov (S) er alt for passiv, når det gælder problemet med de lange ventetider i Højesteret.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der er utilfreds med, at ministeren ikke straks tager affære, men har sendt sagen til et udvalg.

- Det er under al kritik. Se nu at få gjort noget ved det, i stedet for at lade borgere blive holdt for nar på grund af de lange ventetider, siger Peter Skaarup.

I oktober bad chefen for Højesteret regeringen om hjælp, og til Ritzau har retspræsident Børge Dahl sagt, at man ikke kan være ventetiden bekendt.

- Det er indlysende, at der er folk, for hvem det er rigtig trist, at det tager så lang tid. For eksempel hvis man i en sag om en arbejdsskade skal vente i flere år, har Dahl sagt.

Nu har ministeren netop meddelt Højesteret og Folketingets retsudvalg, at et udvalg skal se på emnet. Udvalget skal efter planen være færdig i september 2013.

Det betyder, at der først vil ske noget i sommeren 2014 - i bedste fald, vurderer Peter Skaarup.

- Hvis det går, som det plejer, vil udvalget blive forsinket. Justitsministeriet skal så udarbejde et lovudkast, som skal sendes i høring, og så kan Folketinget vedtage loven, siger Skaarup.

Retsordføreren mener, at ministeren har mulighed for allerede nu at gå i aktion.

I sit brev har Højesterets præsident nemlig ret præcist skitseret en løsning, så retten kan blive fri for at behandle retssager, som ikke er tilstrækkeligt principielle og væsentlige - og på den måde få bragt ventetiden ned.

Sidste år var den såkaldte gennemløbstid for en civil retssag i gennemsnit kommet op på cirka 860 dage.

 

 

Dagens Gossip