Dinosaur-tyv risikerer 17 års fængsel

En 38-årig amerikansk mand erkender, at han har smuglet 70 millioner år gamle dinosaur-knogler ind i USA.

Manden risikerer op til 17 års fængsel og en bøde på 250.000 dollar (1,4 millioner kroner, red.) for sin forbrydelse.

Den offentlige anklager i New York siger, at "sortbørshajer", som ulovligt importerer og sælger de forhistoriske genstande "stjæler en bid" af historien.

I maj solgte den 38-årige mand et skelet af en Tyrannosaurus Bataar - en dinosaur i familie med den mere velkendte Tyrannosaurus Rex - ved en auktion i New York. Buddet på de oldgamle knogler røg helt op i 1,05 millioner dollar (5,9 millioner kroner, red.)

Myndighederne i Mongoliet hævdede, at dinosauren ulovligt fra blevet smuglet ud af det asiatiske land og derfor ikke måtte sælges. Myndighederne i USA beslaglagde herefter det forhistoriske fossil.

Ifølge Heritage Auctions, som skulle sælge knoglerne videre, brugte den 38-årige et år på at restaurere og samle dinosaur-knoglerne til et helt skelet.

Manden, som er fra Florida, er også anklaget for på ulovlig vis at have importeret fem andre dinosaur-skeletter fra Mongoliet samt et sjette fra Kina.

Det lykkedes manden at sælge et af skelettere for 75.000 dollar (420.000 kroner, red.) på en auktion i Californien - men myndighederne fik hurtigt fat i dinosauren.

Resten af de forhistoriske dyr blev beslaglagt i mandens hjem i Florida. Her hentede en lastbil omkring 200 kilo dinosaur-fossiler.

Den 38-årige amerikaner skal for retten 25. april.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip