DMI advarer: Isvind føles som 20 minusgrader

Der bliver både brug for varme huer og uldne sokker, når man bevæger sig ud i vinterkulden i de kommende dage. Temperaturerne ligger konstant under frysepunktet, og særligt mandag bliver det rigtig koldt, lyder vejrprognosen fra DMI.

- Der kommer meget frisk vind fra sydøst, og med de her to til fire graders frost om dagen, så vil det føles som 15-20 graders frost. Så det er en rigtig kold dag, siger vagtchef Jørn Thomsen.

Mandag morgen sner det flere steder i landet, men i løbet af dagtimerne kommer der hul til solen i skydækket, og vinden falder også mere til ro. Men allerede mandag aften trænger nye snebyger sig på.

- Det kommer mest til at berøre den nordlige og østlige del af Danmark, hvor der falder omkring fem centimeter flere steder, fortæller vagtchefen.

Natten til tirsdag kan temperaturerne falde til mellem fem og 10 graders frost i den sydvestlige del af landet - alt afhængig af om det klarer op. Også natten til onsdag forventer DMI, at temperaturerne kan dykke ned til 10 minusgrader.

Snevejret aftager en smule i løbet af ugen, hvor vejret efterhånden bliver mere vekslende.

- Et højtryk nord for Danmark trækker ned over landet, og vinden går over i nordøst. Det bliver et blandet vejr med spredte snebyger, sol og skyer. Et par graders frost om dagen og koldere om natten, fortæller Jørn Thomsen.

DMI påpeger, at bilisterne skal passe på i løbet af ugen på grund af de mange sne- og frostglatte veje.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip