Dong får tocifret milliardindsprøjtning

Goldman Sachs, ATP og PFA vil investere 11 milliarder kroner i Dong. Den endelige aftale forventes indgået ved udgangen af 2013, og statens andel af Dong vil falde fra 81 procent til 60 procent af selskabet.

Goldman Sachs vil tegne aktier for 8 milliarder kroner, ATP for 2,2 milliarder kroner og PFA for 0,8 milliarder kroner. Goldman Sachs og ATP vil blive repræsenteret i Dong Energys bestyrelse. Det oplyser Dong i en selskabsmeddelelse.

Administrerende direktør i Dong, Henrik Poulsen ser "spændende og profitable vækstmuligheder" for selskabet.

- Med tilførslen af ny egenkapital er vi næsten i mål med vores finansielle handlingsplan og har dermed skabt det nødvendige grundlag for at forfølge vores ambitioner for de kommende år, siger Henrik Poulsen i meddelelsen.

- Jeg ser disse tre anerkendte private investorers interesse i at investere i Dong Energy som en tillidserklæring til selskabets potentiale, vores stærke markedspositioner og vores dygtige medarbejdere, fortæller han.

Andrew Wolff, områdedirektør i Goldman Sachs, mener, at Dong er "et af Nordeuropas førende energiselskaber".

- Henrik Poulsen og hans team er ledere i verdensklasse, der har sat ambitiøse mål for virksomheden, siger Andrew Wolff.

- Vi tror på denne vision og ser frem til at arbejde sammen med Dong Energy og den danske stat om at få forretningen til at vokse og forsyne det europæiske marked med miljøvenlig energi og infrastruktur, siger han.

Parterne er blevet enige om hovedvilkårene for investeringen og vil nu forsætte med at færdiggøre endelige aftaler.

De overordnede linjer vil indebære, at den danske stats ejerandel i Dong reduceres fra cirka 81 procent til omkring 60 procent. De eksisterende minoritetsaktionærers andel reduceres samlet fra 19 til 14 procent.

Efter aftalen vil Goldman Sachs eje 19 procent af Dong, mens ATP får fem procent og PFA to procent. Det hele forudsætter dog, at aftalen godkendes politisk samt af de relevante konkurrencemyndigheder, før den er gyldig.

Parterne er enige om at søge en børsnotering af Dong, når forudsætningerne er til stede. Hvis Dong ikke er børsnoteret i 2017, kan de nye investorer sælge deres aktier tilbage til staten på allerede aftalte vilkår.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip