Egyptisk avis svarer på satire med tegninger

En egyptisk avis har med en række tegninger indledt en kampagne mod satiretegninger af profeten Muhammed i det franske magasin, Charlie Hebdo.

Al-Watan, et verdsligt dagblad, offentliggjorde 13 tegninger mandag under sloganet "Bekæmp satiretegninger med satiretegninger."

En tegning i avisen viser ifølge BBC et par briller, hvorigennem man ser det brændende World Trade Center under overskriften: "Vestlige briller til den islamiske verden."

Over 50 mennesker er blevet dræbt under voldelige protester og optøjer i kølvandet på filmen Innocence of Muslims.

Al-Watans to sider med satiretegninger er trykt som del af en sektion, der er skrevet som reaktion på tegningerne i Charlie Hebdo .

I sektionen er der artikler af fremtrædende politiske analytikere med særligt indblik i Mellemøsten som for eksempel lederen af Carnegie Mellemøst Centeret, Amr Hamzawi.

Læsere af al-Watan, som er kritiske over for Egyptens Muslimske Broderskab, har reageret positivt på den særlige sektion. I reaktioner på avisens hjemmeside roser læsere avisen for at reagere "civiliseret " og "konfrontere tanke med tanke".

I november sidste år blev Charlie Hebdos redaktionslokaler i Paris ramt af en brandbombe, efter at magasinet havde bragt en karikatur af Muhammed.

I forbindelse med den danske tegningesag i 2005, der førte til voldsomme uroligheder i den muslimske verden, og som kostede mindst 50 mennesker livet, bragte magasinet tre tegninger af muslimernes profet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip