336 uger siden

|

20/12/2017
Her får du oversigten over vilde historier. De største bygninger, de længste floder, de største hajer og meget mere. Det eneste vi lover dig på denne side er, at det bliver vildt.

Dagens topnyheder

Klik dig ind på de forskellige historier nedenfor og læs om de vilde ekstremer fra vores verden.

Danmarks billigste bil - Her kan du finde Danmarks billigste bil målt på pris per kilometer kørt. Du får ikke bare Danmarks billigste bil, men en top 10 over de billigste biler i Danmark. Måling som vi tager udgangspunkt for Danmarks billigste bil er lavet i 2017.

Danmarks dyreste hus - Syntes du boligpriserne er urimeligt høje, så kig lige med på listen her med Danmarks dyreste hus og huse. Det er overflodshuse, der er med på denne liste med Danmarks dyreste hus og huse. Det kan du læse meget mere om, og vi kan allerede her afsløre at Danmarks dyreste hus koster meget mere end 50 millioner.

Danmarks højeste bygning - Uanset om du tænker på beboelsesbygninger eller bygningsværker som sådan. Så vil du her kunne finde svaret på hvilken bygning, der er Danmarks højeste bygning. Her finder du nemlig både svaret på, hvad der er Danmarks højeste etagebygning og hvad der er Danmarks højeste bygningsværk.

Danmarks højeste punkt - Nu er Danmark jo kendt som et land uden bjerg og rigtige bakker. Men her får du altså Danmarks højeste punkt. De fleste tror det enten er Himmelbjerget eller Ejer Bavnehøj, der er Danmarks højeste punkt. Det er det ikke. Danmarks højeste punkt skal findes nær Skanderborg. Læs med her.

Danmarks længste ord - Ja hvis du er en mester til krydsord, så kender måske allerede Danmarks længste ord, ellers så er det at klikke sig ind her. Danmarks længste ord er på 51 bogstaver, og her på redaktionen har vi svært ved at sige det uden at hakke i det!

Danmarks rigeste - "Penge er kun papir" lyder det i en sang fra firserne. Det kan godt være, men vi er stadig ekstremt interesserede i hvem der er Danmarks rigeste. Her kan du finde Top 10 listen over Danmarks rigeste. 

Danmarks største byer - Her får du Danmarks største byer. Vi har samlet en top 20 over Danmarks største byer. Der er en del overraskende - vidste du for eksempel at Roskilde kun knap og nap hører med til top 10 af Danmarks største byer.

Danmarks største skov - I de gamle dage var Danmark fyldt med skove. I dag er antallet af skove stærkt reduceret, og de skove vi har tilbage er meget mindre. Vi har dog et par enkelte større skove tilbage, og her får du svaret på hvilken der er Danmarks største skov. Danmarks største skov er fylder ikke mindre end 224 kvadratkilometer. Se den her sammen med en oversigt over de 10 største skove i Danmark.

Europas længste flod - Europa har masser af store og lange floder. Her får du svaret på hvilken flod er Europas længste flod. Faktisk får du ikke bare det - du får en oversigt over de 5 længste floder i Europa. Du kan her læse, hvor lange floderne er, hvor de har udspring, hvilke lande de går igennem og hvor de ender!

Hvor mange lande er der i verden? - Dagens.dk har dykket ned i spørgsmålet om hvor mange lande der er i verden! På overfladen et nemt spørgsmål, men når du dykker dybere ned, så er det lidt mere spidsfindigt med definitioner af lande og stater, og er det alle nye lande, der er blevet registreret. Dagens.dk har dog findet svaret på spørgsmålet: Hvor mange lande er der i verden? Er du nteresseret - så læs med her!

Hvor mange mennesker er der i verden? - Det her spørgsmål er blevet stillet rigtig mange gange. Svaret på hvor mange mennesker der er i verden er også blevet givet rigtig mange gange, men der er dog en ret stor forskel på svaret fra år til år. Her kan du læse mere om hvor mange mennesker der er i verden!

Verdens dyreste bil - Når vi snakker verdens dyreste bil, så er det på ingen måde noget, der er nyt. Verdens dyreste bil er en ældre sag, og det gælder faktisk alle bilerne på top 10 over verdens dyreste biler. Faktisk er der ikke en bil på listen, der er lavet efter 1967, og verdens dyreste bil er fra 1962. Du kan se afsløringen af de dyreste biler i verden lige her.

Verdens farligste dyr - Her er listen med de 12 verdens farligste dyr. Der er nogle klassiske dyr som løver og tigre på listen, men vidste du at hunde var en af verdens farligste dyr. Det kan du læse mere om her, og hvad historien er bag hvordan hunde er nogle af verdens farligste dyr.

Verdens hurtigste bil - Hvis du er til hestekræfter og hurtige biler, så skal du læse med her. Du får her ikke bare verdens hurtigste bil, men du får også en top 10 over de hurtigste bil i verden. Vi kan afsløre at verdens hurtigste bil kan køre 447 km/t, men du må klikke dig ind her for at læse, hvilken en bil der er verdens hurtigste bil.

Verdens højeste bjerg - Dette bjerg er 8.848 meter højt. Verdens højeste bjerg ligger i Himmalaya bjergene og har kostet flere hundrede bjergbestigere livet. Læs her om verdens højeste bjerg.

Verdens højeste bygning - Du får her en liste på de 10 højeste bygninger i verden. Verdens højeste bygning er næsten 200 meter højere end nummer 2 på listen. Dette er listen du ikke skal se nærmere på hvis du lider af højdeskræk. Nej vrøvl se listen på top 10 af verdens højeste bygninger her alligevel!

Verdens længste ord - Ja hvis du har fulgt med ovenfor ved du nok at Danmarks længste ord er på 51 bogstaver, men verdens længste ord er meget meget længere. I denne artikel vil du kunne opleve en video, hvor en meget tålmodig mand forsøger at læse verdens længste ord.

Verdens mest befolkede ø - Denne ø har over 50x så mange beboere som Sjælland, der er Danmarks mest befolkede ø. Du kan finde verdens mest befolkede ø i asien. Læs her hvilken en ø, der er verdens mest befolkede ø.

Verdens rigeste mand - I lang tid var det Bill Gates, der var verdens rigeste mand. Det er det ikke længere. Der er en ny mand på tronen som verdens rigeste mand. I artiklen kan du finde svare på hvem den rigeste mand i verden er samt en top 10 over de rigeste mænd i verden. Sidst men ikke mindst får du også svaret på hvem verdens rigeste kvinde er.

Verdens stærkeste chili - Det er ikke alle chilisorters styrke, der endnu er udmålt. Her får du den officielt chili, der officielt er verdens stærkeste chili. Du får også de to chilisorter, som flere mener kan slå den officielle verdens stærkeste chili af pinder ved en ny måling. Gør dig parat til en gennemgående hot artikel om verdens stærkeste chili.

Verdens største by - Her finder du en oversigt over de største byer i verden. Der er naturligvis kun en by, der gør sig fortjent til titlen verdens største by. Den kan du finde her!

Verdens største diamant - Diamanter er en af de hemmelige lidt mystiske skønheder, som så mange eftertragter. Her kan du se verdens største diamant og læse historien bag verdens største diamant, der blev fundet i 1905. 

Verdens største edderkop - Edderkopper er noget der fascinerer og skræmmer de fleste danskere. Her kan du få svaret på hvilken edderkop, der er verdens største edderkop. Lige en lille detalje allerede her - verdens største edderkop har hugtænder, der kan blive op til 2,5 cm lange.

Verdens største fisk - I havenes dyb svømmer der kæmpekreaturer rundt. Her finder du verdens største fisk, der har omkring 3000 tænder. Verdens største fisk blev målt til at veje mere end 21 ton. Læs mere om verdens største fisk her. 

Verdens længste flod - Den ligger ikke i Europa - kampen om at være verdens længste flod ligger mellem 3 floder i henholdsvis Asien, Afrika og Sydamerika. Du kan se svaret her på hvilken en der er verdens længste flod samt en oversigt over de 10 længste floder i verden.

Verdens største fly - Verdens største fly er ikke et passagerfly, men et transportfly. Du kan læse alt om verdens største fly her, hvor du også kan læse om verdens største passagerfly.

Verdens største grand danois - Her får du en hund der er kæmpe stor. Den er veltrimmet, men stor - meget stor! Læs her om Freddy, verdens største grand danois!

Verdens største hest - Den her hest er kæmpe. Det siger nok sig selv når det er verdens største hest, men tag lige at kigge forbi på denne side hvor du kan se verdens største hest. Verdens største hest kommer i øvrigt fra Belgien.

Verdens største land - Man kan måle verdens største land på flere måder. Nogle måler på antal indbyggere, men de fleste bruger areal, som mål for hvad verdens største land. Her kan du finde verdenst største land målt både på både areal og på antal indbyggere.

Verdens største krydstogtskib - Skibe har altid været et fokuspunkt i en gammel søfartsnation som Danmark. Her får du fortællingen om verdens største krydstogtskib, der har plads til 5.470 passagerer. Der får også en masse billedere af verdens største krydstogtskib.

Verdens største skib - Selv om verdens største krydstogtskib er en massiv gigant, så er det faktisk ikke verdens største skib. Det kan du se her - og desværre er verdens største skib ikke af dansk oprindelse.

Verdens største tissemand - Pik, penis eller tissemand - kært barn har har mange navne - her får du i hvert fald et indblik i hvor stor verdens største tissemand er. Verdens største tissemand blev i øvrigt målt af lægen Dr. Dickenson, og ja det hed han faktisk.

Årets længste dag - Det er faktisk ikke altid at årets længste dag falder på samme dato. Det kan du læse mere om her. Vidste du i øvrigt at årets længste dag også kaldes sommersolhverv.