EL sprænger skalaen: Sætter medlemsrekord

Enhedslisten har for første gang i partiets historie rundet 10.000 medlemmer.

Dermed når regeringens støtteparti fra venstrefløjen en foreløbig medlemsmæssig kulmination efter tre år med solid fremgang i både meningsmålinger og medlemstal.

- Vi er selvfølgelig utroligt glade for den medlemsvækst, vi har oplevet de sidste par år. Jeg har været med hele vejen, fra Enhedslisten var Folketingets mindste parti, som ofte lå under spærregrænsen i målingerne og havde få tusind medlemmer.

- Efter et historisk godt valgresultat har vi nu rundet 10.000 medlemmer. Jeg synes godt, vi kan sige, at vi har nået en historisk milepæl, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

Med de 10.000 medlemmer har Enhedslisten samtidig nået et af de tre hovedmål for de kommende år, som partiet vedtog på sit årsmøde i 2012.

Det andet mål er at få mindst 10 procent af stemmerne ved det kommende folketingsvalg, og det ligger også inden for rækkevidde med de nuværende meningsmålinger.

I 2010 havde Enhedslisten 5111 medlemmer pr. 1. oktober, mens partiet i meningsmålingerne lå helt nede omkring spærregrænsen på to procent.

Siden er det nærmest kun gået frem for Enhedslisten, som i den seneste Voxmeter-måling for Ritzau fra 1. juli stod til at få 11,8 procent af stemmerne.

Den tredje målsætning er, at Enhedslisten skal opnå valg i alle fem regioner og i mindst 50 kommunalbestyrelser ved efterårets kommunal- og regionsvalg.

Målt på medlemstal fører Venstre foran Socialdemokratiet som landets største parti. Begge partier havde godt 42.000 medlemmer i 2011, hvor den seneste opgørelse stammer fra.

Fælles for de to store partier er dog, at de i mange år har haft en faldende medlemstilslutning, mens flere af de mindre partier har haft medlemsfremgang.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip